HİZMET-İŞ GENÇLİK KOLLARINI OLUŞTURUYOR

HİZMET-İŞ GENÇLİK KOLLARINI OLUŞTURUYOR

Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi, gençlik kolları ile ilgili yapılandırmaya geçti. Babaları Hizmet-İş üyesi olan üniversiteli gençler üzerine kurulan çalışma Türkiye?de ilk defa uygulanacak. Hizmet-İş Sendikasında dün yapılan toplantıda bu çalışmanın

250?YE YAKIN İŞÇİNİN ÇOCUĞU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Şube Başkanı Celal Ünlü ve yönetimi, sergiledikleri aktif çalışma performansına ek olarak yeni projeler konusunda da çalışmalar yürütüyorlar. Sendika üyesi olan belediye işçilerinin üniversite eğitimi alan çocuklarını bir araya getirerek bir Gençlik Kolları kurma projesinin ilk adımını atan Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi, bu hedefin gerçekleşmesi durumunda Türkiye?de bir ilke imza atmış olacak. Sendika üyesi olan 250?ye yakın işçinin çocuklarının üniversite eğitimi gördüğünü, ilk olarak gerçekleştirilen bu buluşmanın ardından sayının giderek daha da artacağını ifade eden Şube Başkanı Celal Yünlü, bu çalışmadaki hedeflerini üniversite öğrencileri ile paylaştı.

 

SİZLER İÇİNDE BİR ŞEYLER YAPALIM İSTİYORUZ

Sendika yöneticileri olarak yaptıkları istişareler sonucunda, sendika üyesi işçilerin yanı sıra onların çocuklarına yönelik de çalışmalar yapılması gerektiği fikrinden hareketle bu çalışmanın startını verdiklerini ifade eden Celal Yünlü ?Biz sizlerin babaları ile dostuz, arkadaşız. Sizlerin de birbirinizle tanışmanız, kaynaşmanız, bir araya gelmeniz için bu çalışmayı yapıyoruz. Sizlerde bir araya gelin birlikte etkinlikler düzenleyin, istişareler yapın, bizlere taleplerinizi iletin. Bizlerde sizlerin taleplerini sendika yönetimine iletelim. Gezi programları düzenleyelim, tiyatro etkinlikleri yapalım. Babalarınız için gayretli çalışmalar yapıyoruz. Sizler içinde bir şeyler yapalım istiyoruz? dedi.

 

BİZ SİZLERİN BAŞARILARI İLE ÖVÜNECEĞİZ

Üniversite öğretimi alan işçi çocuklarından en büyük beklentilerinin öncelikli olarak okullarında başarılı olmaları olduğunu belirten Şube Başkanı Celal Yünlü ?Biz sizlerin başarıları ile övüneceğiz? dedi. Bu Gençlik Kolları projesinin hayata geçmesi ile birlikte, gençleri sendika genel merkezine götürerek sendika genel başkanı ile tanıştıracaklarını, taleplerini ve beklentilerini ilk ağızdan genel başkana iletme şansını sağlayacaklarını ifade eden Celal Yünlü ?Bu ilk adımdır. Biz bu adımı atıyoruz ve inşallah ilerleyen zamanlarda bu çalışma gelişir ve çok daha iyi noktalara gelir. Sizler bu şekilde sokakta birbirinizi gördüğünüzde tanıyacaksınız, daha sosyal olacaksınız, çevreniz genişleyecek? şeklinde konuştu.

 

BURS İMKANI

Celal Yünlü konuşmasının ?Sizler kendi aranızda toplantılar yapın, kararlar alın. Bende sizlerin yanına düşüp, Ankara?ya bu taleplerinizi ileteyim. Bizim üstümüze bu konuda ne düşünüyorsa yapmaya hazırız. Öncelikli olarak sizlere sağlanan burs imkanının genişletilmesini istiyoruz. Bunun için girişimlerde bulunacağız. Sendikamız Türkiye genelinde yıllık 30 milyon lirayı aşan miktarda siz üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlıyor. Bu da sizin şansınız. Daha önce böyle bir çalışma yoktu. Biz bu çalışmada Türkiye?ye öncü olmak istiyoruz. İlk adımı Kırıkkale atsın istiyoruz. Bizim öncelikli görevimiz babalarınızın haklarını korumak ama bu aşamada sizlere yönelik de çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu konuda sizlerin de istekli ve gayretli olmasını bekliyoruz? ifadelerine yer verdi.

BURASI SİZLERİN

Hizmet-İş Sendikası Şube Sekreteri Ahmet Uca ise yaptığı konuşmada, ilimizde sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımların, yapılan organizasyonların oluşturulacak bu birliktelikle işçi çocuklarına yönelik olarak artırılabileceğine işaret ederek ?Maksat sizlerin kaynaşmasını, birlikteliğini sağlamak. Burası sizler için baba ocağı. Yani burası sizlerin. Bu anlayışla bir arada olur çalışırsak sizler için faydalı çalışmalara imza atabiliriz? şeklinde konuştu. Projenin oldukça cazip olduğunu belirterek, yapılabilecek çalışmalar konusunda öneriler sunan işçi çocukları, ilerleyen günlerde yapılacak çalışmalar için daha geniş katılımlı toplantılar yapılmasını, daha fazla fikrin ele alınarak daha etkin bir yapı oluşturulması için çalışabileceklerini ifade ettiler.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ