Hızlı Trenin Şantiyesi 400 Milyon Lira

Hızlı Trenin Şantiyesi 400 Milyon Lira

Vali Ali Kolat, Balışeyh ilçesi İzzettin köyü mevkiinde kurulu bulunan Hızlı Tren Projesi şantiyesini ziyaret ederek Proje Müdürü Şükrü Fırat`tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

80 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Ziyarette Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Jandarma Komutanı J. Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdür Vekili Bünyamin Tezol da bulundu. Proje Müdürü Şükrü Fırat çalışmalar hakkında bilgi verdi. Verilen bilgide; Ankara-Kayaş; Kırıkkale çıkışı Etiler Mahallesi’ne kadar yapılacak Hızlı Tren Proje çalışmalarının ihale edilmesi aşamasında olduğu belirtildi. Fırat kendi firmalarına ait çalışmalarının Kırıkkale Etiler Mahallesi’nden başladığını ve Yozgat İli Yerköy İlçesine kadar olan 79, 625 km’lik bir uzunluğu kapsadığını söyledi.

458 PERSONEL İSTİHDAM EDİLİYOR

Proje Müdürü Fırat, proje ihalesinin 25.04.2012 tarihinde yapıldığını; 07.01.2013 tarihinde yapılan sözleşme ile de 21.01.2013 tarihinde işe başlandığını ifade etti. Proje bedelinin 398,437,163.65 TL olduğunu söyleyen Fırat, proje sahasında 13.500.000 m3 kazı ve 7.600.000 m3 dolgu yapılmakta olduğunu vurguladı. Fırat, verdiği bilgide proje alanında 7 adet tünel, 6 adet viyadük, 6 adet köprü, 12 adet üst geçit, 49 adet altgeçit ve 131 adet menfez inşaatının bulunduğunu belirtti. Fırat proje kapsamında şantiyeye bağlı olarak toplam 458 personelin istihdam edildiğini belirtti.

MODERNİZE EDİLECEK

Fırat, 135 araçla çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.  Proje çalışmalarında planlanan fiziki gerçekleştirmelerin yapıldığını, temel amacın tarihi İpek Yolunun Hızlı Tren Projesiyle modernize edilerek yeniden hizmete açılması olduğunu belirtti.  Bu projenin Yozgat-Yerköy ve Sivas arası çalışmalarının da yoğun biçimde devam ettiğini söyleyen Fırat, Kırıkkale Hızlı Tren Projesinin planlandığı biçimde sürdürüldüğünü ifade etti. Şantiyedeki incelemelerden sonra Vali Kolat ve beraberindekiler proje çalışmasının devam ettiği alanlarda incelemelerde bulundu.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Işıklar Köyü mevkiinde devam eden tüneli inceleyen Vali Kolat, buradaki yetkilerden bilgi aldı. Tünelin 864 metre uzunluğunda olduğu ve % 45 fiziki yapısının gerçekleştirildiği belirtildi. Vali Kolat incelemelerden sonra yaptığı değerlendirmede: “ Bu gün hızlı trenle ilgili yapılan çalışmaları yerinde izledik. İlgili firmanın çalışmalarını gördük. Hakikaten oldukça hızlı gidiyor. Ve şuan proje Kırıkkale’de Etiler Mahallesi’nde buradan başlıyor. 79 km Yerköy’e kadar devam eden bir çalışma.  Yoğun bir çalışma. Proje kapsamında tüneller var, köprüler var, oldukça hızla devam ediyor” dedi.  

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Kolat ayrıca “Ben ilgili firmaya ve taşeron firmaya başarılar diliyorum. Hızlı Tren ülkemizin geleceği açısından son derece önemli ve mükemmel bir proje. Bölgemizde de bu çalışmalar hızla devam ettiği için son derece memnunum. Çalışmaları da zaman zaman takip edeceğiz, izleyeceğiz; gelişmeler hakkında, sorunlar hakkında gerekli desteği vereceğiz. Ben bu çalışmalardan dolayı ilgili firmaya, emeği geçenlere ve çalışanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu