Hızlı Tren en kısa zamanda tamam

Hızlı Tren en kısa zamanda tamam

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI MEHMET CAHİT TURHAN KIRIKKALE'YE GELDİ

Hızlı Tren en kısa zamanda tamam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kırıkkale'nin kısa bir süre içerisinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmetine kavuşacağının müjdesini verdi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'yı makamında ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kırıkkalelilere Yüksek Hızlı Tren (YHT) müjdesi verdi. Şehirlerarası yolların tama kapasitesiyle hizmet vermesinin ülkede ticari hareketliliğinin ve refahın göstergesi olduğunu ifade eden Turhan, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin güzel hizmetler aldığını ve Kırıkkale'nin bu hizmetlerden faydalandığını beyan etti.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) şantiyesinde, projenin gidişatıyla ilgili bilgi almak üzere Kırıkkale'yi ziyaret eden Turhan, Kırıkkale belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı ziyareti sırasında şöyle konuştu: “Büyük şehirlerimize yakın civardaki yolların kapasiteleri her geçen gün doluyor. Aynı şekilde şehir içi trafik, şehirlerin çevresindeki bölgesel trafik de oldukça hareketli. Bu da gösteriyor ki insanımızın refah seviyesi artıyor, ülkemizde ticari hareketlilik var. Bu yollarda dönen tekerler milletimizin zaferinin işaretidir. Teker dönüyorsa iş vardır, ticaret vardır, hayat vardır.”

“Tam tersi, eğer yollarda trafik yoksa ekonomi durmuş, ticaret zayıflamış demektir. Hatırlarsınız, 90’lı yıllarda ülkemiz ekonomisi çok zikzaklı dönemlerden geçti. Bir yıl büyür, iki yıl küçülürdük. O zaman da söylerdim, yolda kamyon, tır yoksa, mal sevkiyatı yoksa ülkenin durumunun zayıfladığını düşünürdük. Oysa bugün yalnızca ülke içindeki mal hareketliliği değil, yaptığımız yolların güvenlik standardı kontrolü sayesinde transit yollarımızı da tüm dünya güvenle kullanıyor. Orta Asya, Güney Asya, Orta Doğu, bizim yollarımızı kullanarak Avrupa'ya veya Afrika'ya güvenle gidiyor. Bunlar bizim için gurur verici gelişmelerdir.”

Kırıkkale çevresindeki yollara da değinen Bakan Turhan, ilk etapta Ankara-Kırıkkale kara yolunu iki çarpı üç hale getireceklerini belirtti. Turhan, “Ankara-Kırıkkale arasında büyük kısmı iki çarpı iki olan yolu iki çarpı üç hale getiriyoruz. Ama biliyoruz ki zamanla bu da yetmeyecek. Amacımız, insanımız sıkıntı çekmeden, çile çekmeden, yorulmadan, yollarda tıkanma yaşamadan daha hızlı bir şekilde gideceği yere gidecek. Ayrıca Ankara-Delice arası otoyolu da tamamlayacağız. Devamında da Samsun'a doğru devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaret esnasında konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da Alparslan Türkeş Bulvarındaki iki kavşağa battı-çıktı yapılmasını talep etti. Saygılı, “Daha önce anayol konumundaki Alparslan Türkeş Bulvarı, çevre yolunun yapılmasıyla birlikte o dönemde Kırıkkale Belediyesine devredilmiş. Ancak buna rağmen bu bulvarımız neredeyse çevre yolundan daha yoğun bir şekilde ana yol gibi kullanılmaya devam ediyor. Bu yüzden bizim bu bulvarda orada iki battı-çıktı kavşağa acil ihtiyacımız var. Kırıkkale Belediyesi olarak bunu yapma imkânına sahip değiliz. Bakanlığımızın desteğiyle bu kavşak inşaatlarına bir an önce başlamak, en büyük temennimizdir” diye konuştu. Saygılı, daha sonra Turhan'a elinde MPT-76 tutan asker siluetinin olduğu bir hediye takdim etti.



İLHAT
24.01.2020 20:51:43
RAHMETLİ DEMİRELDE KAGNIDAN OTOMOBİLE GEÇTİK. DAHA NE İSTİYORSUNUZ DİYORDU. BAKANDA AYNI MANTIKTA. 10 YILDIR SÜREN YHTRENİN MÜJDESİMİ OLUR. BU HIZLA GİDERSE 2 YILDAN ÖNCE BİTMEZ. 10 YILDIR AYNI LAFLAR. BIKTIK ARTIK. SAMSUN BULVARINI ŞEHİR İCİ ULAŞIM İÇİN KIRIKKALELİLER KULLANIYOR. NİYE BAKANLIK BATTI- ÇIKTI YAPTIRSIN Kİ. ETİLER DÖRT YOLA KARACALI CADDESİ İLE İSTİKLAL CADDESİNİ SAMSUN YOLUNUN ALTINDAN ALT GEÇİTLE BAGLAMAK ÇOK MU ZOR. BELEDİYE BU KADAR MI ACİZ.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız