Hızlı tren ilimizden 2018´de geçecek

Hızlı tren ilimizden 2018´de geçecek

2018 YILINDA TAMAMEN BİTECEK

Hızlı tren ilimizden 2018´de geçecek

Ankara-Tiflis bağlantılı İpek Yolu Hızlı Tren Projesi´nin ilk etabını oluşturan Kırıkkale-Yozgat-Sivas arasındaki 251 kilometrelik kesiminde altyapı inşaatında sona yaklaşıldı.

2018 YILINDA TAMAMEN BİTECEK

Bugüne kadar 251 kilometre uzunluğundaki Yozgat´ın Yerköy ilçesinden başlayıp, Sivas Yıldızeli´ne kadar uzanan hattın 143 kilometrelik kesimindeki altyapı çalışmaları tamamlanarak, geçici kabulü yapıldı. 108 kilometrelik kesimde çalışmaların 3 ayrı kesimde devam ettiği ifade edildi. tamamlandığında Yozgat-Ankara arası ulaşımını 45 dakikaya düşürecek olan projeyle ilgili çalışmaların Kırıkkale-Yerköy, Sorgun-Akdağmadeni, Akdağmadeni-Yıldızeli arasında sürdürüldüğü, 850 milyon liraya ihale edilen projenin 2018 yılında tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

ANKARA-SİVAS 2 SAAT 51 DAKİKA

Toplam 602 kilometre uzunluğunda olan Ankara-Sivas demiryolu, güzergahı devam eden projenin devreye sokulmasıyla birlikte 141 kilometre kısalarak, Yozgat üzerinden 461 kilometreye inecek. Seyahat süresi ise demiryolu ile 12 saatten 2 saat 51 dakikaya, 21 saat olan İstanbul-Sivas arası demiryolu ulaşımı ise 5 saat 49 dakika olacak.

YOZGAT MERKEZ OLUYOR

Devam eden Ankara-Tiflis bağlantılı İpek Yolu Yüksek Hızlı Tren projesi dışında ihale aşamasındaki diğer demiryolu projelerinin de devreye sokulmasıyla Yozgat´ın Yerköy ilçesi demiryolu ağlarının kesiştiği merkez haline gelecek.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu