Hız, yaptığın son hata olabilir

Hız, yaptığın son hata olabilir

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sürücüleri uyarmaya devam ediyor. Dün Kayseri yolu üzerinde hız ve radar uygulaması yapan trafik polisleri, hız sınırını aşan sürücüleri uyarak, ceza yazdı. ?Hızını Azalt Ömrünü Uzat? sloganı il

İŞTE EN ÇOK KAZA OLAN YOLLAR
Trafik Denetleme Şube Müdür Mehmet Kaya, son zamanlarda Kırıkkale?de meydana gelen trafik kazalarının önemli bir kısmını sürücülerin aşın hız yapmaları sonucu meydana geldiğini söyledi. Ayrıca yoldan çıkma ve devrilme şeklinde veya önünde seyreden duran bir araca çarpma şeklinde meydana geldiğini belirten Kaya, ?Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü olarak hız ihlalleri, uykusuzluk, yorgun olarak araç kullanma ve dinlenme sürelerine uymama konuları üzerinde daha fazla durmamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Sorumluluk bölgemizdeki Karayollarının tetkiki neticesinde: hız ihlallerinin ve bu ihlaller neticesinde meydana gelen trafik kazalarının yoğunlaştığı mevkiler Ankara yolu 9 ve 12. Km arası, Kırşehir yolu 35 ve 47. km arası Samsun yolu 9 ile 20. km arası ile Delice ilçemiz ve Çorum il sınırı arası olarak tespit edildi.? dedi.
 
HIZINI AZALT ÖMRÜNÜ UZAT
Bu kazaların en çok Cumartesi ve Pazartesi günleri saat 08.00 ile 10.00 saatleri arası meydana geldiği dile getiren Kaya, ?Emniyet Müdürlüğü olarak tüm yol kullanıcılarını, trafik kuralları ve güvenliği konusunda bilgilendirip bilinçlendirmek, güvenli bir trafik ortamı sağlayarak trafik kazaları sonucundaki ölüm, yaralanma ve maddi kayıpları azaltmaya yönelik bir dizi çalışma başlattık. Sürücülerin hız kurallarına uymaları konusunda dikkatlerini çekmek için hazırlamış olduğumuz "Hızını Azalt Ömrünü Uzat" yazan pankartları şehir merkezindeki ana caddeleri ile Ankara - Kayseri ve Samsun yollarına astık. Ay boyunca yapacağımız tüm denetimlerde hız kurallarına uymanın faydalarını anlatan küçük el ilanları sürücülere dağıtarak, onları hız kurallarına uymaları konusunda bilinçlendiriyoruz? diye konuştu.
 
HIZ DENETİMİ DEVAM EDECEK
Kaya, ?Değişik zamanda ve yerlerde sürücülerle yapacağımız eğitim faaliyetlerinde: Hız kurallanna uymanın karayollarında belirtilen hız limitlerini aşmamak olmadığını, aracın hızının teknik özelliklerine, yolcu ve yük durumuna, yolun ve hava şartlarının gerektirdiği şekilde aracı sevk ve idare etmek olduğunun izahatı yapılacaktır. Bu eğitim ve bilgilendirme çalışmalarından sonra da başta radarlı,   kameralı teknolojik araç ve gereçlerde kullanılarak imkanlarımız seferber edilerek sorumluluk bölgemizdeki tüm yollarda etkin bir hız denetimi yapılacaktır.? dedi.
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ