Hız yapan sürücü yanacak

Hız yapan sürücü yanacak

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Nevzat Kara, şehrin belli bölgelerinde 14 saat boyunca radar denetimi yapılacağını söyledi. Hız sınırını aşan sürücülere büyük cezaların geleceğini belirten Kara, ‘Hızını azalt, ömrünü uzat' dedi.

BİLGİLENDİRİCİ EL BROŞÜRLERİ DAĞITILDI

İl Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Hızını azalt ömrünü uzat’ projesi kapsamında Yahşihan OSB kavşağında araçları durdurarak hız kontrolü yaptılar. Hız limitine uymayan sürücüler uyarılırken, sürücülere bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı. Sürücülere bilgi veren ekipler, vatandaşları daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istediler.Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Nevzat Kara, son zamanlarda ilimizde meydana gelen Trafik kazalarının önemli bir kısmını sürücülerin aşırı hız yapmaları sonucu kaynaklandığını ifade etti.

 

KONULAR ÜZERİNDE FAZLA DURMALIYIZ

Aşırı hız sonucu yoldan çıkma ve devrilme şeklinde veya önünde seyreden, duran bir araca çarpma şeklinde kazaların meydana geldiğini belirten Müdür Kara, “Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü olarak hız ihlalleri, uykusuzluk, yorgun olarak araç kullanma ve dinlenme sürelerine uymama konuları üzerinde daha fazla durmamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Sorumluluk bölgemizdeki Karayollarının tetkiki neticesinde hız ihlallerinin ve bu ihlaller neticesinde meydana gelen Trafik kazalarının yoğunlaştığı mevkiler Ankara yolu 9 ve 12. Km arası, Kırşehir yolu 35ve 47. Km arası Samsun yolu 9 ile 20. Km arası ile Delice İlçemiz ve Çorum il sınırı arası olduğu tespit edilmiştir.

 

ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Müdür Kara yaptığı açıklamasının devamında; “Emniyet Müdürlüğü olarak tüm yol kullanıcılarını, Trafik kuralları ve güvenliği konusunda bilgilendirip bilinçlendirmek, güvenli bir Trafik ortamı sağlayarak Trafik kazaları sonucundaki ölüm, yaralanma ve maddi kayıpları azaltmaya yönelik bir dizi çalışma başlattık. Sürücülerin hız kurallarına uymaları konusunda dikkatlerini çekmek için hazırlamış olduğumuz “Hızını Azalt Ömrünü Uzat ” yazan pankartları Şehir merkezindeki ana caddeleri ile Ankara – Kayseri ve Samsun yollarına astık”

 

HIZ LİMİTİNİ AŞMAYIN

“Ay boyunca yapacağımız tüm denetimlerde hız kurallarına uymanın faydalarını anlatan küçük el ilanlarını sürücülere dağıtarak onları hız kurallarına uymaları konusunda bilinçlendireceğiz.Değişik zamanda ve yerlerde sürücülerle yapacağımız eğitim faaliyetlerinde; Hız kurallarına uymanın karayollarında belirtilen hız limitlerini aşmamak olmadığını, aracın hızının teknik özelliklerine, yolcu ve yük durumuna, yolun ve hava şartlarının gerektirdiği şekilde aracı sevk ve idare etmek olduğunun izahatı yapılacaktır”

 

KURALLARA UYALIM

“Yol kullanıcıların hız kurallarına uymanın önemini belirten el broşürleri ve oto kokusu dağıtımı yapılıyor. Kırıkkale Ankara arasında bulunan ve sürücülerin yoğun olarak kullandıkları dinlenme istasyonları, Şoförler Federasyonu, Rafineride dolum sırası bekleyen tanker sürücülerine toplantılar düzenlenecek. Tüm güzergahlarımızda gündüz 8 saat, gece 6 saat olmak üzere toplam 14 saat radarla hız denetimi yapılacak olup bu kontrollerin %50’lik bölümü sabit, %50’lik bölümü çevirme ekibi olmaksızın seyir halinde gerçekleştirilecektir. Normal radar kontrolünü ilave olacak her gün bir güzergahta en az 3 radar aracı ile uygulamalar yapılacaktır” dedi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ