Hırsızlarla nasıl baş edeceğim

Hırsızlarla nasıl baş edeceğim

Fİ-YAKA´DAKİ EV SAHİPLERİ MAĞDUR VE DERDİNİ ANLATACAK BİR MERCİ BULAMAMAKTAN ŞİKÂYETÇİ

Fİ-YAKA´DAKİ EV SAHİPLERİ MAĞDUR VE DERDİNİ ANLATACAK BİR MERCİ BULAMAMAKTAN ŞİKÂYETÇİ

Hırsızlarla nasıl baş edeceğim

Fi-Yaka Daire Sahipleri Derneği Başkanı Kamil Köse, Fİ Yapı 2014 yılında teslim etmesi gereken konutları hala teslim etmediğini belirterek, evlerin içlerinin hırsızlar tarafından talan edildiğini söyledi. 15 Temmuz´dan sonra TMSF´ye devredilen şirkette işlerin iyece arapsaçına döndüğüne belirten Köse, mağdur olan ev sahiplerini haklarını arama telaşı içine girdiklerini bildirdi.

HER ŞEY ARAPSAÇINA DÖNDÜ

2011 yılında temeli atılan ve dönemin bakanları ve milletvekilleri tarafından açılışı gerçekleştirilen Yahşihan´da ki Fi Yapı konutlarında ki belirsizlik hala sürüyor. Mağdur olan ev sahipleri, haklarını arayacakları bir mercii bulamamaktan şikâyet ediyor. 15 Temmuz´da kayyum atanan ve TMSF´ye devredilen şirket yapacağı konutları hala teslim etmedi. Daha da ilginç olarak kayyum heyeti, konutların başına bekçi almamasından dolayı, evlerde ki para eden her şey hırsızlar tarafından talan edildi. Fi Yaka Daire Sahipleri Derneği Başkanı Kamil Köse, Fİ Yapı 2014 yılında teslim etmesi gereken konutları hala teslim etmediğini belirterek, evlerin içlerinin hırsızlar tarafından talan edildiğini söyledi. 15 Temmuz´dan sonra TMSF´ye devredilen şirkette işlerin iyece arapsaçına döndüğüne belirten Köse, mağdur olan ev sahiplerini haklarını arama telaşı içine girdiklerini bildirdi.

KAYYUM İŞLERİ KARIŞTIRDI

Köse açıklamasının devamında, ?Bilindiği gibi Fi-Yapı´nın birçok projesinden biri olan Fi-Yaka Kırıkkale projemizin temeli 2011 yılında zamanın bakanı, milletvekilleri, belediye başkanı ve çok sayıda bürokratın katılımı ile atılmıştır. Ortaya konulan bu görüntü bizlere güven vermiş ve ortada henüz hiçbir şey yokken sadece proje üzerinden ücretinin tamamını ödeyerek daire almamıza sebep olmuştur. Ancak sözleşme gereği 2014 yılında teslim edilmesi gereken konutlarımız 2017 ye geldiğimiz bu günlerde halen teslim edilmemiştir. Fi-Yapı firma sahibi Fikret İnan´ın 15 Temmuz kalkışmasının ardından tutuklanarak TMSF tarafından mallarına el konularak kayyum atanması işleri daha karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Bu kötü gidişe DUR demek ve mağdurların haklarını alabilmek için 3 ay önce Fi-Yaka Kırıkkale Daire Sahipleri Derneğimizi kurduk.?

ÇÖZÜM BULMAMIZ GEREKİYOR

?Devlet yetkilileri ile birlikte çözüm ortağı olup evlerimizi teslim almak dışında hiçbir çabamız yoktur. Bu anlamda Kurulduğumuz günden itibaren konu ile muhatap bütün kişi ve kurumlar ile görüşme ve yazışmalar yapıp sorunun çözümü için yardım istedik. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza TMSF´den sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli´ye Milletvekillerimize belediye başkanına TMSF ve Fi-yapı firmasına yazılar yazdık, çalmadık kapı bırakmadık. Ancak üzülerek ifade ediyorum ki Kırıkkale Milletvekilimiz Ramazan Can Bey dışında kimse sesimizi duymadı ve bizimle ilgilenmedi. Buradan Sayın Buradan Ramazan Can´a 1080 mağdur arkadaşım adına teşekkür ediyorum. Devlet adına mağdurların sorunlarını çözüp haklarını iade etmekle görevlendirilen TMSF yetkilileri aradan 6 aydan fazla süre geçmiş olmasına rağmen henüz şantiye binamıza bekçi bile atamamışlardır. TMSF tarafından sahipsiz bırakılan şantiye binası hırsızlar tarafından talan edilmiş kalorifer petekleri elektrik kabloları para edebilecek ne varsa sökülerek hurdacılara satılmıştır.?

SORUNU DAHA DA ARTIRIYOR

?Bütün bunlar olurken Devlet tarafından görevlendirilen TMSF yetkilileri Fi-Yapı şirket elemanı gibi çalışıp onların talimatları ile hareket ederek sorunun çözümü yerine sorunun daha da artmasına sebep olmuşladır. Irmak belediyemiz kapandıktan sonra yetkilerin devredildiği İl özel İdaremiz tarafından tekrar İnşaata başlanılabilmesi için 1+1´ler için Statik ve standart raporu istenmektedir. Bırakın teknik ekibi amatör birinin bile çıplak gözle baktığında onlarca eksiklik ve yanlış görebileceği binaların durumları ortada iken, TMSF yetkilileri yeni ihaleyi bu saçmalığı ortaya koyan firmaya vermiştir. Buradan siz basın mensupları aracılığı ile biz haklı ve mağdur olanlarla değil, Mağduriyetimize sebep olup bizi dolandıranlarla birlikte hareket eden TMSF yetkililerini kamuoyuna ve yetkililere şikâyet ediyorum.?

SENARYOYU İYİ BİLİYORUZ

?Burada uygulanmak istenen senaryo açıktır. Fikret İnan´ın TMSF tarafından el koyulan ve bir kısmı satışa konulan mal varlığının satılmasından elde edilecek gelir den Fi-Yaka Kırıkkale projesine ödenek ayrılması düşünülmemektedir. Böyle olunca şirketin usulsüz ve hileli satışlar ile başka kişi ve şirketlere devredilen mal varlığı dışında elde yaklaşık 40 kadar daire kalmaktadır. Bu kadar dairenin satışı ile elde edilecek gelir ile yarım kalmış Fi-Yaka projesinin bitirilmesi mümkün değildir. Yapılmak istenen geri kalan miktarın paralarının tamamını yatırarak ev sahibi olma hayali kuran ve 3 yıllık gecikme ile zaten mağdur olan daire sahiplerinden para toplamak sureti ile projenin tamamlanmasıdır. Dernek olarak bu senaryoya her zaman karşı olacağız. Bizleri dolandırarak mağdur olmamıza sebep olan Fikret İnan´ın dünyanın neresinde olursa olsun bütün mal varlığı tükenmeden hiçbir komşumuzdan para toplanmasına izin vermeyeceğiz.?

MAĞDUR OLANLARIN HAKLARINI TESLİM EDİN

?Bu amaçla hukuki bütün yollardan eylem ve etkinliklerde bulunacağız. Cumhurbaşkanımızdan Başkanımıza, Bakanımızdan Milletvekilimize varana dek bütün yetkililere sorunlarımızı iletip yardım talebinde bulunmaya haksızlık ve hırsızlık peşinde olanları şikâyet etmeye devam edeceğiz. Çünkü buradan ev sahibi olmak için para yatıranlar zaten maddi durumu iyi olmayan orta direk tabir edilen insanlardır. Tekrar para ödemek zorunda kalmaları ikinci bir mağduriyete sebep olacaktır. Buradan tüm yetkililere seslenmek istiyorum; bu proje Yeşil Vadi Projesi ve planlanan yaklaşık 6000 konut, otel, AVM, rezidans gibi projeler Kırıkkale´mizin yeni imajı ve yeni yüzü olacaktır. Ancak Fi-Yaka ile ilgili sorunlar çözülüp buranın üzerindeki kara leke silinmedikçe bu güzel projeden asla istenilen verim alınamayacaktır. Lütfen sesimizi duyun ve bizlere yardım elinizi uzatın. Bu sorunu hep birlikte aşıp bu pisliği birlikte temizleyelim. Bu sayede hem Kırıkkale´mizin önünü açalım hem de mağdur olanların haklarını teslim edelim.?



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü