Hırsızlara karşı uyanık olun

Hırsızlara karşı uyanık olun

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, havaların ısınması nedeniyle olası hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Kartal, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaların ısınması, sıcak ve güneşli yaz günlerinin gelmesi ile birlikte, kapı ve pencere

HIRSIZLARA AVANTAJ SAĞLAMAYIN

Hırsızın uğraşacak, zaman kaybedecek, gürültü çıkaracak bir yere girmek istemeyeceğini ifade eden Kartal, şöyle konuştu "Hırsız, kilitli kapı, pencere tercih etmez. Çelik kapı kullanmanız veya kapı çevresinin çelik destekli olmasında fayda vardır. Vatandaşlar yatmadan önce kapı ve pencereleri kontrol etmesi gerek. Vatandaşlarımız kısa süreli evlerinden ayrılacağı zaman dahi kapılarını kapalı tutması, evde olmadığınız zamanlarda ise kapı önüne terlik bırakmak bile evde olduğunuz izlenimini verecektir. Eğer vatandaşımız alt katta oturuyorsa mutlaka parmaklık yaptırması gerekiyor. Eğer eve yeni taşındıysanız evin kilitlerini değiştirin. Komşunuzun evini kollayın. Komşunuz da sizin evinizi kollayacaktır. Yabancı ve şüpheli şahısları 155 Polis İmdat Hattına bildirin.?

155 HATTINI ARAYIN

?Tatil için ya da uzun süreli ayrıldığınızda, posta kutu anahtarını komşunuza bırakın, hırsız önce posta kutusu dolu olan daireyi seçer. Bahçenizde ağaç yetiştiriyorsanız, kapı ve pencerelerin dışarıdan görünmelerine mani olmayacak şekilde budamaya özen gösterin. Hırsızın kimseye görünmeden çalışma şansı azalacaktır. Ev ve bina giriş kapılarını açık bırakmayın. Kıymetli eşyaları kolay bulunabilecek yerde tutmayın. Kamera taktırın. Görünecek ve okunaklı şekilde alınan güvenlik tedbir ile ilgili uyarı levhası asın.? dedi.  Emniyet Müdürü Kartal, vatandaşların hırsızlık olayının ardından 155 Polis İmdat Hattı`na bilgi vermesi gerektiğini ve Olay Yeri İnceleme görevlilerinin gelmesini beklemesi ve hiç bir yere hiç bir şeye dokunmamaları gerektiğini kaydetti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü