Hipertansiyon ve diyabet kontrolü

Hipertansiyon ve diyabet kontrolü

Balışeyh ilçesinde hipertansiyon ve diyabet hastalığına yönelik tarama yapıldı. İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından görevli 5 hemşire ve 1 hekim, çarşı merkezinde stant açarak vatandaşın ücretsiz olarak tansiyon ve şeker ölçümünü yaptı.

TARAMALARA DEVAM EDECEĞİZ

İlçe Kaymakamlığı tarafından sağlanan destekle açılan standa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kimi zaman yoğunluk nedeniyle kuyruğa giren vatandaşlardan bazılarının şeker ve tansiyonunun yüksek olduğu anlaşıldı. İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir, yapılan etkinliğin vatandaşlar tarafından kabul gördüğünü, etkinliğin bu vesile ile sağlıkla ilgili konulara halkın ilgisini de artırdığını söyledi. Kaymakam Erdemir, ?Sağlıkla ilgili etkinliklerimizin ilkine başlamış durumdayız. Şu an itibariyle ilçe meydanında 1 ambulans, 1 hekim ve 5 hemşire ile tansiyon ve şeker hastalığına yönelik tarama başlattık. Çok sayıda vatandaşımız gelerek ölçüm yaptırdı. Sorun tespit edilen hastalarımızın tedavileriyle ilgili olarak da gerekli yönlendirmeyi anında uyguluyoruz. Önümüzdeki günlerde aynı ekip belde ve köylerimize de giderek tüm halkımızı toplumda önemli oranda görülen bu iki hastalık yönünden taramalara devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

 

KESİN TEŞHİSLERİN ARDINDAN TEDAVİ

Taramaları takip eden Sağlık Grup Başkanı Dr. Tahir Altuntop da şeker ve hipertansiyon hastalığının önemli bir sağlık sorunu olduğunu dile getirdi. Dr. Altuntop, şunları kaydetti: ``Şeker hastalığı ve hipertansiyon bir çok komplikasyonuyla özellikle erkek ve kadınlarda en çok ölüm sebebi olan kalp ve damar hastalıklarının en büyük iki ana sebebi olan hastalıklardandır. Tansiyon ve diyabet hastalarının yarısından fazlası hastalığın erken dönemlerinde tespit edilememekte ve şu an bunların yaklaşık üçte biri de diyabet yada hipertansiyon hastası olduklarını bilmemektedir. Yaptığımız bu tür taramalarda amacımız, tanısı konulmamış diyabet ve hipertansiyon hastalarını tespit ederek erken dönem tedavilerini sağlamak, komplikasyonlarını ise en aza indirmektir. Taramalarımızın neticesinde 220 kişiden 5 diyabet ve 19 hipertansiyon yeni vaka şüphesi tespit edilerek kesin teşhis için hastalarımızı Aile Sağlığı Merkezimize yönlendirdik. Burada yapacağımız tetkikler neticesinde kesin teşhis sonrası gerekli tedavilere de başlayacağız.``



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!