HINCA HINÇ DOLU SALON CEVDET BAĞCA İLE COŞTU

HINCA HINÇ DOLU SALON CEVDET BAĞCA İLE COŞTU

Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi 2. Çocuk Öykü Yarışması Kitaplarının imza günü ve müzik dinletisi etkinliği düzenledi. Sanatçı Cevdet Bağca grubu ile birlikte konser verirken, kitap yazarlarına ve emeği geçenlere plaket verildi. Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel

 

BAĞCA KONSER VERDİ

Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi geleneksel olarak düzenlediği 2. Çocuk Öykü Yarışması Kitaplarının imza gününü gerçekleştirdi. Yazarlar çocukların getirdiği kitapları imzalarken, çocuklar ise yazarlara güzel kitap yazdıkları için plaket takdim etti. Etkinlikte Sanatçı-Müzisyen Cevdet Bağca grubu ile birlikte muhteşem bir konser verdi. Çocuklar ve gençler Bağca’nın seslendirdiği şarkılara eşlik etti. Bağca, Türkiye’de bu türlü programların az yapıldığını ve okumanın önemine değindi.

 

BİRİLERİ ARTIK KORKMAYA BAŞLADI

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, çocuk öykü yarışmasının geleneksel hale gelmesini istediklerini belirterek, ‘Çocuk okuru olmayan toplumun, okuru da olmayacağı’ sözünü hatırlattı. Kendileri için değil herkes için çalışıp, mücadele ettiklerini dile getiren Şahin, “Birileri artık korkmaya başladı. Harami iktidarın yıkılması ve alaşağı edilmesi için çok çalışmalıyız. Buna inanıyoruz ve çocuklarımızı bu bilgi ve deneyim ile yetiştiriyoruz. Yan yana olmalıyız.” dedi.

 

OKUMAK YAŞAMDIR, OKUMAK BAŞARMAKTIR

Eğitim-Sen’in sözleşme masasında hiçe sayıldığını ve iktidarın kendilerini sattığını öne süren Şahin, “Evet itiraf etmeliyim ki bizi sattılar. Gücümüz yetmedi. Çünkü çoğa karşı az kişi mücadele ettik. Gücümüz yetmedi ama bir gün yeteceğine inanıyoruz. Biz ötekileştirmeden çalışıyoruz. İnatla, sabırla hak yemeden mücadele veriyoruz. Bu nedenle de okumak güzeldir. Okumak yaşamdır, okumak başarmaktır, okumak hayattır ve okumak harami iktidarı yıkma düşüncesidir” diye konuştu.

 

4+4+4 SİSTEMİNİN YANLIŞLARI ÇIKIYOR

Şahin “Biz bugün siyaset yapmıyoruz. Biz çocuklarımız için buradayız. Sendikal mücadelemizi veriyoruz. Çalmıyoruz, çırpmıyoruz. Onurlu bir mücadele veriyoruz. Yan yana durmamız lazım. Omuz omuza mücadele etmemiz lazım. Çünkü sistem kendi benliğini ortaya koymak için kendi eğitim sistemi getirdi. Bunun adına da 4+4+4 sistemi koydu. Biz geçmişte buna çok karşı çıktık ve halkımızı inandırmaya çalıştık. Ancak başarılı olamadık. Bugün gelinen noktada görülüyor ki 4+4+4 sisteminin yanlışları ortaya çıkıyor. Biz demiştik demeden önce, kendimiz için değil hepimiz için çalışmalıyız” dedi.

 

BARIŞ DOLU BİR DÜNYA İSTİYORUZ

Şahin “Bu gün 2. Çocuk öykü yarışması kitaplarının tanıtım ve imza gününü gerçekleştiriyoruz. Bu gün burada yine çocuklarımız var. Onlar için bir şeyler yapmaya çalışan yazarlar, öğretmenler anneler ve babalar var. Onlar için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Tüm bu çabamıza rağmen gözyaşlarıyla ıslanmamış olan bir dünya bırakmadıksa da doğasıyla,insanıyla barış için yaşayacakları güzel bir dünya düşlemeleri ve güzel bir dünya yaratmaları için katkılarımızı esirgemiyoruz’’ifadelerinde bulundu.

 

VAR OLDUĞUMUZU HERKES GÖRECEK

Şahin “Salonun dört bir yanında kitaplarla ilgili güzel sözler var. Sağ tarafımda Muzaffer  İzgü’nün  sözü var. Bu söz birinci çocuk öykü kitabımızın arka kapağı için yazıldı. 2. Öykü yarışması kitaplarının arka kapağında da var. Eğitim sen olarak, bu sözün gereği olarak çocuk okurun çoğaldığı, aydınlık bir Türkiye düşlüyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmayı değerli buluyor ve önemsiyoruz. Bu ülkede insanca yaşamak istiyoruz, var olduğumuzu, insan olmanın gerektiği tüm haklara sahip olduğumuzun anlaşılmasını istiyoruz. Birbirimizi görerek birbirimizi ezmeden ötekileştirmeden değer bulmak ve değer vermek istiyoruz’’dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı