Hilal?de ağrısız diz protezi ameliyatı yapıldı

Hilal?de ağrısız diz protezi ameliyatı yapıldı

Hilal Hastanesi`nde ilk kez bir hastaya Anestezi ve Reanimasyon uzmanı Dr. Yıldız Babadağ ve Op.Dr.Alpaslan Akkurt tarafından; Epidural anestezi yöntemi ile total diz protez ameliyatı yapıldı.

HASTA 24 SAAT İÇİNDE YÜRÜDÜ
Başarılı geçen operasyonun ardından hasta, 24 saat içerisinde yürürken, 5 gün içerisinde de taburcu edildi. Başarılı şekilde sonuçlanan operasyonlar sayesinde Özel Kırıkkale Hilal Hastanesi` ni Ankara başta olmak üzere birçok ilden hastalar tercih etmeye başladı. Hastane son dönemde il dışından gelen çok sayıda hastaya ev sahipliği yapıyor.
HASTAYA LOKAL ANESTESİ YAPILDI
61 yaşındaki Hatun Aykutoğlu?na, belden aşağısı uyuşturularak yapılan diz protezi ameliyatıyla ilgili açıklama yapan Hilal Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon uzmanı Dr. Yıldız Babadağ ;?Belden aşağısını uyuşturma yöntemi, birçok ameliyatta birinci tercih anestezi yöntemi olarak güvenle kullanılmaktadır? dedi.
DENEYİMLİ VE TECRÜBELİ EKİP 
Tokat`tan sağ dizde gonartroz (diz ekleminde kireçlenme)  teşhisiyle Özel Kırıkkale Hilal Hastanesi` ne gelen 61 yaşındaki Hatun Aykutoğlu, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği`nde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Alpaslan  Akkurt, Özel Kırıkkale Hilal Hastanesi` nde ilk kez total diz protez  ameliyatı gerçekleştirildiğini söyledi. Hatun Aykutoğlu, 10 yıldır devam eden dizindeki ağrının son dönemde şiddetlenmesinin ardından, ayağının üzerine basıp yürüyememesi şikâyeti ile Özel Kırıkkale Hilal Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniği`ne başvurdu. Muayenesinin ardından tetkik ve tahlilleri yapıldı. Sağ diz protez ameliyatı olması gerektiği hastaya bildirildi. Hasta ameliyat için Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği`ne yatırıldı. Nihayetinde Özel Kırıkkale Hilal Hastanesi`nde başarılı bir şekilde sağ dize total diz protez ameliyatı uygulanmış oldu. Hasta ameliyattan 24 saat sonra yürütüldü ve ameliyattan sonra 5. gün sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
İL DIŞI SEVKLER MİNUMUM SEVİYEYE DÜŞTÜ
Opr. Dr. Alpaslan Akkurt, Özel Kırıkkale Hilal Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü`nde tüm travma, ortopedi, kalça, diz, omuz ve dirsek eklem protezi ameliyatlarının yapıldığını belirterek, il dışı sevklerini minimuma indirmenin çabası içinde olduklarını sözlerine ekledi.


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!