Hilal Tıp Merkezi?nden yeni bir hizmet daha

Hilal Tıp Merkezi?nden yeni bir hizmet daha

Birçok nörolojik hastalığın tanısının konulması için gerekli bir tetkik olan EMG, Hilal Tıp Merkezinde hizmete girdi. EMG çekimleri ileri tarihe gün verilmeden Nöroloji Uzman Dr. Özlem Ertürk tarafından yapılmaya başlandı.

KIRIKKALE?DE 1. YILINI DOLDURAN VE VERDİĞİ HİZMETLERLE ADINDAN SIKÇA SÖZ ETTİREN ÖZEL KIRIKKALE HİLAL TIP MERKEZİ, KIRIKKALE HALKININ SAĞLIĞI İÇİN HER TÜRLÜ HİZMETİ SAĞLIYOR. SON OLARAK EMG ÇEKİMLERİ HİZMETE GİRDİ.
KAS VE SİNİR HASTALIKLARI
Özel Kırıkkale Hilal Tıp Merkezi?nde Nöroloji Bölümü ve EMG laboratuarı hizmete girdi. Bir çok nörolojik hastalığın tanısının konulması için gerekli bir tetkik olan EMG, Tıp Merkezimizde ileri tarihe gün verilmeden Nöroloji Uzmanı Dr. Özlem Ertürk tarafından yapılıyor. Ayrıca Nöroloji Polikliniğimiz Serebrovasküler hastalık, hareket bozuklukları, kas ve sinir hastalıkları Epilepsi (Sara), Multipl skleroz (MS), Demans (Bunama) ve davranış nörolojisi tanı ve tedavi üniteleri ile modern tıbbın gerektirdiği hizmetleri bünyesinde barındırıyor.
 
EMG NEDİR?
Vücudumuzdaki sinir ve kasların elektriksel yöntemler kullanılarak incelenmesidir. İşlem sırasında elektrik akımı, çeşitli yüzeysel elektrotlar ve EMG iğneleri kullanılır. El ve ayak parmaklarına ya da cilde düşük şiddette elektrik akımı verilir ve başka bir vücut noktasından yanıt kaydedilir. Ayrıntılı ölçümlerin ardından incelenen sinirin sağlıklı olup olmadığına karar verilir. Ayrıca işlem sırasında her zaman olmamakla birlikte, değişik kas gruplarına iğne batırmak ve hem iğne batırılan kası hem de o kası besleyen siniri indirekt yolla incelemek gerekir.
 
EMG HANGİ DURUMLARDA YAPILIR?
1. Sinir sıkışması durumlarında:( Ör.Karpal Tunel sendromu) Elde baş parmak, işaret parmağı, orta parmak ve yüzük parmağının bir yarısında uyuşma, ilerleyen dönemlerde ise omuza kadar vurabilen ağrı ile seyreden bir hastalıktır. Özellikle el bileğini zorlayarak yapılan işlerle (Temizlik yapmak, Örgü örmek, Boyacılık, Kuaförlük, Süt sağmak gibi.) Ayrıca şeker hastalığı, romatoid artrit, tiroid bozukluğu , aşırı şişmanlık gibi hastalığı olanlarda ve gebelerde sıktır.
2.Sinir yaralanmalarında ve kesilerinde
3.Bel ve boyun fıtığı tarafından oluşan sinir kökü hasarlarının tesbitinde
4.Şeker ve Böbrek hastalıkları gibi yaygın olarak sinir sistemini bozan hastalıklarda
5.Yüz felcinde
6. Kas erimesi ile giden hastalıklarda ( ör. ALS)
7.Kas güçsüzlüğü ile giden hastalıklarda ( Ör. Myasteni, Miyopati )Halk arasında bilekte sinir sıkışması olarak bilinen Karpal Tunel Sendromu Elde baş parmak, işaret parmağı, orta parmak ve yüzük parmağının bir yarısında uyuşma, ilerleyen dönemlerde ise omuza kadar vurabilen ağrı ile seyreden bir hastalıktır.Toplumda en sık görülen sinir sıkışmasıdır.En sık 40-60 yaş arasında ve daha çok kadınlarda görülür.Özellikle el bileğini zorlayarak yapılan işlerle (temizlik yapmak, örgü örmek, boyacılık, kuaförlük, süt sağmak gibi) uğraşanlarda sık görülür.Ayrıca şeker hastalığı, romatoid artrit, tiroid bozukluğu , aşırı şişmanlık gibi hastalığı olanlarda ve gebelerde sıktır. Hastalar genelde geceleri ellerinin üstüne yattığı için uyuştuğunu sanar, bu uyuşmalar ellerin sallanması veya hareket ettirilmesi ile kısa sürede geçer. Ancak hastalık ilerledikçe uyuşukluk artar ve ağrı da eklenir, çok ilerlemiş vakalarda ise baş parmak tabanı etrafındaki kaslarda erime olur ve buna bağlı baş parmakta güçsüzlük olur. Kesin teşhis için iyi bir muayene ve EMG yapılmalıdır.


Uygur
3.02.2012 01:25:50
Ben bir çok konuda bu hastaneye güvenmiyorum. Hilal tip merkezine giden birçok yakınımda aynı memnuniyetsizlikten ve yanlış tanıdan şikayetçi. Benim norolojik bir problemim olursa şayet en son gideceğim Hastanedir hilal tip merkezi. En basit ornegi, geçtiğimiz ay babam sol yanımda uyuşma var kalbimin zorlandigi hissediyorum diyerek hastaneye gitti ve konulan tanı boyun fıtığı başlangıcı olabilirmiş! Babam 3 hafta once kalp krizi geçirdi ana damarları tikali oldugundan acilen Anjio yapıldı ve stem takıldı. Bunun izahını yapabilirler mı? Once doğru tanı koymayı öğrensinler.

1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!