HİLAL KART HERKESİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

HİLAL KART HERKESİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı Veli Uça seçim çalışmaları kapsamında Sanayi Mahallesini ziyaret etti. Sanayi Mahallesinde partisinin ailelere ve kadınlara yönelik projelerini anlatan Uca, ?Hilal Kart ile herkesin yüzü gülecek? dedi.

ÖDEME EV KADINLARINA YAPILACAK
MHP Milletvekili adayı Veli Uça, ziyaretleri sırasında yoğun bir ilgi ile karşılaşıyor. En son Sanayi Mahallesinde ziyaretlerde bulunan Veli Uça burada yaptığı açıklamada ?Sigortalı çalışanı olmayan bütün yoksul ailelere asgari ücretin yarısı kadar aile sigortası yardımı yapılacak. Aile sigortası yardımının öncelikle ev kadınlarına yapılacak. Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında ev kadınlarına 200 lira pozitif yaşam desteği verilecek? dedi.
 
MHP KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLACAK
Muhtaç durumdaki annelere ilköğretime ve ortaöğretime devam eden her çocuk için en az 50 lira eğitime destek ödeneği verileceğini de söyleyen Uça, ?Her ailenin yeterli ve sürekli bir gelire sahip olması sağlanacak. Hamile ev kadınlarına her sağlık muayenesinde 20 lira yardım yapılacak. Yoksul kadınlara her çocuk için 60 lira doğum yardımı yapılacak. 0?5 yaş gurubundaki her çocuk için ayda 11 lira süt yardımı yapılacak. Engelli çocuğu olan muhtaç ailelere ayda 320 lira sosyal destek ödemesi yapılacak? diye konuştu.
 
AİLELER KORUNACAK
Asgarî hayat standardının altında gelir elde eden aileler, muhtaçlık düzeyi esas alınarak sosyal koruma programı kapsamına alınacağını ve kadınlara dönük mesleki eğitim ve beceri kazandırma programları yaygınlaştırılacağını işaret eden Uça, ?Kendi işini kuracak kadınlara girişimcilik eğitimi ve finansman desteği verilecek. Korunmaya muhtaç çocukların öncelikle kendi aileleri yanında bakımları desteklenecek. Koruyucu aile sistemi özendirilecek.? dedi.
 
DUL VE YETİMLERE ÖZEL SİGORTA
Sosyal güvencesi olmayan kızlar ve dul kadınlar, anne ve babalarına bakmakla yükümlü kişiler gibi sağlık yardımından yararlanacaklarını söyleyen Uça, ?Yaşları ne olursa olsun evlenmemiş kızlar ile boşanan veya dul kalan kadınlar, sigortası ve geliri olmaması durumunda, anne veya babasının sağlık imkânlarından yararlandırılacaklar. Türk toplumunun temel taşı olan aile, ekonomik ve sosyal gelişmelerin yol açtığı olumsuz gelişmelere karşı korunacak? diye konuştu.


1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız