Hijyenik gıda üretimi projesi

Hijyenik gıda üretimi projesi

AB Mesleki Eğitim Programı- Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri faaliyet alanında kabul edilen ?Hijyenik Gıda Üretimi? projesi kapsamında bilgilendirme semineri gerçekleşti. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından verilen seminerde, projede

ÖN BİLGİLENDİRME

?Hijyenik Gıda Üretimi? projesi kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ?Kültürel Hazırlık ve Ön Bilgilendirme Semineri? gerçekleştirildi. Teknik Elemanlar Derneği eğitim salonunda gerçekleştirilen seminere yurtdışı hareketlilik faaliyetine katılacak olan yararlanıcılar katıldı.  Seminerde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, proje kapsamında İlimiz gıda üreticisi işletme sahiplerinin, gıda sektörü çalışanlarının ve İl Müdürlüğümüz teknik personelinin AB ülkelerinde, 14 gün süre ile ??Hijyenik Gıda Üretimi ?? eğitimi alacaklarını, söyledi.

BİLİNÇLİ OLMALARI

Daha sonra katılımcılara proje ile ilgili konularda,  Proje Koordinatörü Veteriner Hekim Ümit Özgü ve Proje Uzmanı Tuncay Ünal tarafından bilgilendirme yapıldı.  Buna göre proje amaçlarının; Gıda üretim sektöründe hijyenik olmayan gıdalardan kaynaklanan problemlerin minimuma indirilmesiyle gıda zehirlenmeleri ve gıda kaynaklı hastalıkların azaltılarak; halk sağlığının korunmasına katkı ve Gıda güvenliği kurallarının ve gıda güvenliğinin öneminin teorik ve uygulamalı olarak öğretilmesiyle; Gıda üretimi yapan işletme sahipleri ve sorumlu yöneticilerinin hijyen ve gıda güvenliği konusunda daha titiz ve bilinçli olmalarını sağlamak olduğu belirtildi.

1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!