Hijyen sağlık için önemlidir

Hijyen sağlık için önemlidir

İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş, içme ve yüzme sularının klor ölçümlerinin yapılması ve numunesi alınması için Kırıkkale, Sağlık Bakanlığı tarafından pilot il seçildiğini söyledi. Güngüneş, sağlık merkezlerinde sağlıklı su numunelerinin ve klor öl

EĞİTİM ALINDI

İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş yaptığı açıklamada, “Bu sebeple el terminalinin nasıl kullanılacağı konusunda eğitim vermek üzere Bakanlığımız temsilcileri ile Başar Soft firması temsilcileri ilimize gelerek 8 ilçe 1 merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Çevre Sağlığı personelini ve Müdürlüğümüz Çevre Sağlığı personelini eğitime almışlardır. Eğitim bitiminde 9 Toplum Sağlığı Merkezi ve 1 Müdürlüğümüze olmak üzere toplam 10 el terminali verilmiştir. Klor ölçümleri ve su numunesi alımları el terminali ile yapılmaya başlanmıştır olup, deneme devam etmiştir. akanlığımız temsilcileri ve Başar Soft firması yetkilileri ilimize gelerek yapılan çalışmaları kontrol etmişler, aksaklıklarını gidermişlerdir”

 

SU NUMUNELERİ

“Bütün toplum sağlığı merkezleri su numunelerini ve klor ölçümlerini el terminali ile yapmışlar ve yapmaya devam etmektedirler. El terminalinin düzenli çalışıp çalışmadığını, faydalı olup olmadığını, yerinde tespit etmek için Bakanlığımızdan Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr Hüseyin İlter, Tüketici Güvenliği Laboratuarları Daire Başkanı Dr Yıldırım Cesaretli, Halk Sağlığı Laboratuarları Daire Başkanı, Dr Edibe Nurzen Bozkurt ile Bakanlığımız Çevre Sağlığı Şubesi personeli ve Başar Soft firması temsilcileri ilimize gelerek el terminali hakkında sahada çalışmalar yapan toplum sağlığı merkezinde görenli çevre sağlığı personelinden bilgi almışlardır.”

 

OLUMSUZLUK TESPİT EDİLDİ

“Yapılan değerlendirme toplantısında el terminalinin olumsuz yönleri tespit edilmiş ve ilgili firma tarafından kısa süre içerisinde giderilmesi istenmiştir. Toplantıda olumlu yönleri de ele alınmış olup, diğer olumsuz yönlerin giderilmesi halinde klor ölçümlerinin, su numunesi alımlarının daha kolay olacağı verilere daha rahat ulaşılacağı, el terminalinin faydalı olacağı kanaati ile bir süre daha ilimizde denendikten sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacaktır” dedi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ