Hıdırşeyh?te görülmemiş sel felaketi

Hıdırşeyh?te görülmemiş sel felaketi

HIDIRŞEYH KÖYÜNDE ETKİLİ OLAN SAĞANAK VE DOLU, EKİLİ ALANLARA VE EVLERE ZARAR VERDİ

Hıdırşeyh?te görülmemiş sel felaketi

Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesine bağlı Hıdırşeyh köyünde etkili olan sağanak ve dolu, ekili alanlara ve evlere zarar verdi. 

KÜMES HAYVANLARI TELEF OLDU

Zararla birlikte bazı evlere su girdi, bazı evler çatladı ve 11 kümes hayvanı civcivleriyle birlikte telef oldu. Zararla birlikte insanlar devletten yardım beklemeye başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri bölgedeki hasar tespit çalışmalarına başladı. Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, selin ardından köyde incelemelerde bulundu. Köylülerin tek tek derdini dinledi. 

YARALARI SARILACAK

Balışeyh çevresinde son 2-3 gündür tüm yurttaki gibi sağanağın etkili olduğunu açıklayan Yıldırım, ilçeye bağlı köyler arasında sadece Hıdırşeyh?te afet yaşandığını söyledi. Sağanak ve dolunun, ekili alanlara zarar verdiğini ifade eden Yıldırım, "Ekili alanlarda ve bazı evlerde zarar var. İlk andan itibaren gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Kaymakamlığımızın koordinesinde DSİ ve İl Özel İdaresi ekipleriyle vatandaşımızın yanındayız. Hububat ekili alanları zarar gören vatandaşlarımıza İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yönlendiriyoruz. Evlerimizde, hayvanlarımızda ve vatandaşlarımızda çok büyük bir zarar yok." dedi.

ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Evleri zarar gören vatandaşların kayıplarını sosyal yardımlaşma vakfı aracılığıyla karşılanacağını açıklayan Yıldırım, ?İl Özel İdaresi ekiplerinin, çalışmalarını sürdürüyor. Dere yatağına giden kanalın açılması gerekiyor. Böylece köyün içerisinden akan sel suyu da durmuş olacak" diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü