Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak grubunun Meclis’te etkili bir muhalefet yapacağını ifade etti.

Kutluca, şunları kaydetti: “Meclisin açılmasıyla, bugün buradan uyarıyorum; hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İktidar, 2022’den bugüne alışık olduğu Meclis’ten çok farklı bir Meclis görecek. Çünkü artık Saadet-Gelecek grubu var. İktidar veya muhalefet ayırt etmeksizin iyiyi, doğruyu, faydalıyı ve güzeli kim teklif ederse etsin, yanıtımız evet olacak.”

“KÜRESEL GÜÇLERİN TEKERİNE ÇOMAK SOKMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Ülke gündemine ilişkin önemli tespitlerde bulunan ve emekli maaşlarının aylardır 7 bin 500 lirada tutulduğunun altını çizen Kutluca, iktidara, ara zammın ne zaman yapılacağını sordu.

İktidarın, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak grubunun Meclis’te etkili bir muhalefet yapacağını bildiği için alelacele düzenleme yapmaya çalıştığını vurgulayarak sözlerini sürdüren Kutluca, “Çünkü artık Saadet-Gelecek grubu var, inanç, azim ve kararlılıkla biz orada olacağız. Milletin Meclisi’nin, milletin hayrına olacak işlere imza atması adına büyük bir gayret sarf edeceğiz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yine aynı şekilde Saadet Partisi olarak, küresel güçlerin tekerine çomak sokmaya da devam edeceğiz” dedi.

“İSLAM ÜLKELERİ, İSLAMOFOBİK SALDIRILARA KARŞI NEDEN SESSİZ KALIYOR?”

Avrupa’da artan İslamofobik saldırılara değinerek konuşmasını sürdüren Kutluca, “Bütün insanlığın hayat rehberi, güzel ahlakı, adaleti, şefkat ve merhameti öğütleyen kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yırtıp yakacak denli bir gözü dönmüşlükle karşı karşıyayız. Bu ırkçı faşist ve İslamofobik ruh hastalarına sessiz kalınması, hatta korunmaya alınması ise İslamofobi’nin Avrupa’da kurumsallaştığını göstermektedir. En son Lahey’de bizim ve diğer İslam ülkelerinin büyükelçiliklerinin önünde gerçekleştirilen saldırıda da görülmüştü ki Avrupa, yine ikiyüzlü davranıyor. Bu ikiyüzlülük karşısında haykırmamız gerekiyor. Bu mudur sizin inançlara saygınız, bu mudur sizin hak ve hukuk anlayışınız, fikir ve düşünce hürriyeti denilince anladığınız sizin bu mudur? Hadi Avrupa her zamanki gibi samimiyetsiz, tamam da İslam ülkelerine ne oluyor? Nedir bu sessizlik Allah aşkına? Türkiye, sadece 3-5 satırlık kınama bildirisi yayınlayacak, ardından da tüm bu olup bitenleri sessizce izleyecek bir ülke mi olmalıdır? İslam İşbirliği Teşkilatı, bu konuda iş birliği yapıp, had bildirmeyecekse; ne zaman ve hangi konuda adım atacak?”

İsrail ile münasebetlerini iyileştirme yarışına girenler, Avrupa’nın gözüne girmeye çalışanlar, adeta ABD veya Rusya’nın kuklası olmayı şeref kabul edenler; nasıl bir zilletin içine düştüklerinin farkındalar mı acaba? ifadelerini kullandı.

“ELİNDE BİNLERCE FİLİSTİNLİ MAZLUMUN KANI OLAN KATİL NETANYAHU İLE EL SIKIŞTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM zirvesi sonrası İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmeyi eleştirerek sözlerini sürdüren Kutluca, iktidarın seçim öncesi ve sonrasında düşman tanımını değiştirdiğini ifade etti. Kutluca, “Terör devleti İsrail’in en şedit başbakanlarından Netanyahu ile olan samimiyetin bu denli ilerleyebileceğine biz bile ihtimal vermiyorduk. Cenaze namazında dahi

muhalefet parti liderlerinin elini sıkmaktan ısrarla kaçınan Sayın Erdoğan’ın, elinde on binlerce Filistinli mazlumun kanı olan bir katille sarmaş dolaş olabileceğini düşünmek bile istemezdik. Şimdi net olarak görülüyor ki; seçim öncesi muhalefet blokunu akla hayale gelmedik odaklarla iş birliği yapmakla suçlayanların, aslında kapalı kapılar ardında kimlerle iş birliği yaptığı çok açık olarak ortaya çıkmıştır. Seçimlerin ardından hükümetin yaptıkları ve yapmadıklarıyla, ekonomi ve dış politikada attıkları adımlarıyla çok açık görülmüştür ki; ABD, Rusya, AB ve İsrail, hepsi seçim sonuçlarından büyük bir memnuniyet duyuyor” ifadelerini kullandı.

“MİLLÎ GÖRÜŞ’ÜN İKTİDAR ORTAĞI OLDUĞUNDA NELER YAPACAĞINI ONLAR ÇOK İYİ BİLİYORDU”

“Onlar çok iyi biliyorlar ki; değil tek başına iktidar olması, Millî Görüş’ün iktidar ortağı olduğu bir dönemde ülkemizin Cumhurbaşkanı’nın, Siyonistlerle sarmaş dolaş olamayacağını. Onlar biliyorlar ki; Saadet Partisi’nin hükümette yer aldığı bir denklemde para bulmak için uluslararası tefecilerin kapı kapı gezilmeyeceğini. Onlar gayet iyi biliyorlar ki; biz gelince BOP’u yırtıp atacağımızı, faizcileri kapı dışarı edeceğimizi, ekonomi yönetiminde bildikleri gibi at koşturmayacağını” diyen Kutluca, sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişte Erdoğan ve Erbakan farkını da çok iyi biliyordu onlar, AK Parti ile Saadet Partisi farkını da çok iyi biliyorlar bugün. Saadet Partisi iktidarda olacak da emeklilerimize 7.500 lira reva görülecek, mümkün mü? Saadet Partisi iş başında olacak da IMF reçeteleri farklı ambalajların içinde uygulamaya konulacak, mümkün mü? Millî Görüş anlayışı değil 22 yıl, 22 ay iktidarda kalacak da hem yüksek enflasyon hem yüksek faiz hem de yüksek kur sarmalına girilecek, Allah aşkına olacak şey midir bu?”

Seçimlerin üzerinden 4 ay geçti. Soruyorum; bırakın geride kalan 20 küsur yılı, şu son 4 ayda iyiye giden ne var? Bırakın en ufak bir iyileşmeyi, aksine her geçen gün problemlerimiz daha da derinleşiyor. İçinde bulunduğumuz dönem artık; “Derinleşmiş ve Kalıcı Yoksulluk Dönemi”dir!

Zira vatandaşlarımız;

Kıt kanaat geçinmeye çalışıyor, ayın sonunu getiremiyor, taksitlerini ödeyemiyor! Kredi kartı takibine düşüyor, sofrasındaki porsiyonlar gün be gün küçülüyor! Et, süt, peynir hatta artık yumurta bile alamıyor. Kış kapıda; on binlerce aile tüm kış yorganın altında ısınmaya çalışacak! Okullar açıldı; yine binlerce aile çocuğuna beslenme koyamamanın burukluğunu, hüznünü yaşıyor. İşsizlerimizin yanında, aldığı ücretle geçinemeyen binlerce insanımız da ek iş arıyor.

“KARŞIMIZDA KAÇ TANE ERDOĞAN VAR, DOĞRUSU MERAK EDİYORUM”

Genel seçimler sonrasında pek çok alanda problemlerin derinleştiğini savunan Kutluca, vatandaşların ekonomik kriz altında inim inim inlediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2015 yılında sarf ettiği, “Vatanı satmak nasıl olur biliyor musunuz? Vatan satmak, bu topraklarda bin yıllık ortak geçmişi olan insanların birliğini, beraberliğini sağlamayarak, yüksek faiz, enflasyon ve kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur” sözlerini hatırlatan Kutluca, “Bu cümlelerin ve ardından bugün yaşadıklarımızın takdirini ben aziz milletimize bırakıyorum. Ancak karşımızda kaç Erdoğan var, doğrusu merak ediyorum. Hangisi gerçek Erdoğan? Biz hangi Erdoğan’ı muhatap almalıyız, doğrusu şaşırıyoruz. Seçim öncesi Nevşehir’deki mitinginde Netanyahu’yu katil ilan eden Erdoğan’ı mı yoksa seçimlerin ardından New York’ta Netanyahu iler sarmaş dolaş pozlar veren

Erdoğan’ı mı? Seçim öncesi faiz lobilerine heyheylenen Erdoğan’ı mı, yoksa seçim sonrası faiz üstüne faiz artıran, faiz lobileriyle seri toplantılar yapan Erdoğan’ı mı? Seçim öncesi işçiye, memura, emekliye, gençlere ve ev hanımlarına vaatlerde bulunan Erdoğan’ı mı, yoksa seçimlerin ardından hepsini unutan Erdoğan’ı mı?” dedi.

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE, MAFYALARA, ÇETELERE KARŞI KİM MÜCADELE VERİYORSA ONUN YANINDAYIZ

Kutluca, ne iktidarın ne de doğrudan veya dolaylı ortaklarının vatandaşlarımızı düşündüğü, derdiyle dertlendiği falan yok! Bunun iyi idrak edilmesi lazım. Göstermelik karşı çıkışlarla, iktidarı uyarıyormuş gibi yapan açıklamalarla hiç kimse insanımızı bir kez daha kandırmaya kalkmasın! Karşımızda -mış gibi yapan bir iktidar ve -mış gibi yapan ortakları var; mesele bundan ibarettir.

Daha da vahimi; sınırlarımızın kevgire dönüşü karşısında hiçbir açıklama yapmayan, vatandaşın alım gücünün gün be gün eriyişi karşısında sessiz kalan, uyuşturucu-siyaset-mafya üçgenine karşı sesini yükseltmeyenlerin, bir şeylerin ucu kendilerine dokununca birbirlerine nasıl sahip çıktıklarına şahit oluyoruz.

Çok net ifade ediyorum: biz Saadet Partisi olarak, siyasi anlayışımız ve ahlakımız gereğince;

İktidar da yapsa insanımızın hayrına olacak her icraatın arkasındayız! Uyuşturucu tacirlerine, mafyalara, çetelere karşı kim mücadele veriyorsa onun yanındayız! Evlatlarımızı zehirleyenlere kim diz çöktürüyorsa, şehirlerimizin huzur ve güvenliğini bozanlardan kim hesap soruyorsa biz onların destekçisiyiz!

“İKTİDAR, ALIŞIK OLDUĞU MECLİS’TEN ÇOK FARKLI BİR MECLİS GÖRECEK”

Emekli maaşlarının aylardır 7 bin 500 lirada tutulduğunun altını çizen Kutluca, iktidara ara zammın ne zaman yapılacağını sordu. İktidarın, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak grubunun Meclis’te etkili bir muhalefet yapacağını bildiği için alelacele düzenleme yapmaya çalıştığını vurgulayarak sözlerini sürdüren Kutluca, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Şimdiden bugün buradan uyarıyorum; hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İktidar, 2022’den bugüne alışık olduğu Meclis’ten çok farklı bir Meclis görecek. Çünkü artık Saadet-Gelecek grubu var. İnanç, azim ve kararlılıkla biz orada olacağız. İktidar veya muhalefet ayırt etmeksizin iyiyi, doğruyu, faydalıyı ve güzeli kim teklif ederse etsin yanıtımız evet olacak. Bakanlar arasında geçmişte bizimle birlikte olmuş mu olmamış mı, bize yakın mı değil mi bakmaksızın yanlışı kim yaparsa yapsın dimdik karşısında dikileceğiz. Milletin Meclisi’nin, milletin hayrına olacak işlere imza atması adına büyük bir gayret sarf edeceğiz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yine aynı şekilde Saadet Partisi olarak, küresel güçlerin tekerine çomak sokmaya da devam edeceğiz.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız