Hiçbir kurum, bir çocuğun tırnağından daha kıymetli değildir

Hiçbir kurum, bir çocuğun tırnağından daha kıymetli değildir

DEVLET HER TÜRLÜ İSTİSMARA KARŞI TEDBİR ALMALIDIR

Hiçbir kurum, bir çocuğun tırnağından daha kıymetli değildir

Karaman´da Ensar Vakfına ait yurtta küçük çocuklara karşı yapılan cinsel istismarla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Av. Ahmet Önal, ?Bu kadar hassas bir olayda bile yandaşları olan bir vakfın yurdunu koruma psikolojisi altına giren AKP´liler için ?maneviyat´ kelimesi neyi ifade ediyor? Hangi kurum, bir çocuğun tırnağından daha kıymetlidir?? dedi.

CHP´DEN BASIN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi, Karaman´da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneğine ait öğrenci evlerinde kalan çocuklardan 45´ine, vakıfta ve bir ilkokulda öğretmenlik yapan Muammer B.´nin (54) cinsel istismar fiilini işlediği gerekçesiyle, olayı yerinde incelemek üzere bir heyet gönderdi. CHP Milletvekilleri, Parti Meclisi Üyeleri ve CHP Kırıkkale Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut´un da bulunduğu heyetin yaptığı incelemenin akabinde CHP Kırıkkale İl Başkanlığı ve Kırıkkale Kadın Kolları Başkanlığınca konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapıldı.

DEVLET HER TÜRLÜ İSTİSMARA KARŞI TEDBİR ALMALIDIR

Basın toplantısını, ?Yapılan bu iğrenç olayı şahsım ve partim adına kınıyorum? diyerek açan CHP İl Başkanı Av. Ahmet Önal, ?Anayasanın 41´nci maddesi, gereği ?Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle anne ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimiyle uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır. Bu maddenin devamı fıkraları gereği devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır´ der. Oysa bu olayda, malum vakıf adeta koruma kalkanı altına alınmıştır? dedi.

ENSAR VAKFINDA BU OLAY İLK DEĞİLDİR

Tecavüz skandalıyla gündem olan Ensar Vakfının Çorum Şubesinde, 2008 yılı yaz mevsimi Kur´an kurslarında da benzeri olayların yaşandığını vurgulayan Önal, ?Hepimiz çok iyi biliyor ve görüyoruz ki 14 yıllık AKP iktidarında Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Siyasette, ekonomide, sokaklarda ve toplumsal yaşamın her alanında gerilim ve krizin yanı sıra terör belası her gün artan şehit cenazeleriyle giderek tırmanıyor. Ülke insanımız farkında olmadan adeta gerilim ve ayrışma içine sokulmaktadır. Ülke bu durumdayken o küçücük çocuklara yapılan bu cinsel tacizler de almış başını gidiyor.?

KAYBEDENLER HEP KIZLARIMIZ VE KADINLARIMIZ OLMUŞTUR

?14 yıldır ülkeyi idare eden AKP iktidarında kaybedenler hep kızlarımız ve kadınlarımız olmuştur. Bu tür utanç verici olaylara adeta prim verilmektedir. ?Kız çocukları 6 yaşında evlenebilir´ zihniyetinde olan bir siyasi iktidardan daha ne beklenebilir? Ortadoğu bataklığına sürüklenmemize az kaldı. Eğitim adeta yazboz tahtasına döndü. 4+4+4 sistemiyle kız çocuklarımız eğitimden adeta soğutularak, yoksun bırakıldı. Şu unutulmamalıdır ki CHP olarak Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda bu ülkede son ferdimize kadar çalışacağız? dedi.

BU OLAY BİZLERİ YÜREKTEN YARALADI

Toplantıda bir konuşma yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut da, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse´nin bir bildirisini okuyarak şunları söyledi: ?Çocukların cinsel istismara uğramasını önlemek devletin asli sorumluluğudur. Karaman´da din kisvesi altında örgütlenmiş Ensar Vakfında cinsel istismara uğramayan çocuklarımız bizleri yürekten yaralamıştır. Siyasi iktidar, planlı olarak eğitim sistemini dejenere ederken çocuklarımızı denetimsiz Kur´an kurslarında eğitimcilikle ilgisi olmayan bir güruh sisteme teslim etmiştir.?

?BİR OLAYLA VAKIF KARALANAMAZ!?

?Dolayısıyla bu üzücü olay çocuk istismarlarının toplum nezdinde ne denli ciddi ve kapalı kalan bir konu olduğunu gözler önüne sermektedir. Her geçen bu tür olaylar gittikçe artarken Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Sayın Bakanı Sema Ramazanoğlu da çıkıyor, tacize uğrayan çocuklarla ilgili olarak, ?Bir defaya mahsus olmuş olayla ilgili olarak Ensar Vakfı karalanamaz´ diyebiliyor. Bu cümle, o küçücük çocuklara yaşatılan olayı adeta derinleştirmiştir.?

BAKANI İSTİFAYA DAVET EDİYORUM

?Türkiye, Birleşmiş Milletlerce 20 Kasım 1989´da kabul edilen ?Çocuk Haklarına Dair Sözleşme´ye imza koyan ülkelerden birisidir. Hal böyleyken Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının Ensar Vakfındaki 45 çocuğa cinsel taciz iddialarıyla yaptığı vahim açıklaması mevcut hukuksuzlukları görmezden gelmek ve hafife almaktır. Unutulmasın ki hiçbir kurum bir çocuğun tırnağından daha kıymetli değildir.?

SİYASI İKTİDAR TECAVÜZE UĞRAMIŞ ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKMIYOR

?Bu durum göstermiştir ki, siyası iktidar tecavüze uğramış çocuklara sahip çıkmıyor demektir. Bu durumda Sayın Bakan derhal istifa etmelidir. Biz Cumhuriyet Halk partili kadınlar olarak çocuklarımızın korunması, haklarının savunulması için tüm kamu kurumlarını sivil toplum kuruluşlarını göreve davet ediyoruz. Benzeri olayların tekrarı olmaması için gerekli olan kalıcı çözümlerin en kısa sürede hayata geçirilmesini istiyoruz. Bunun da daima takipçisi olacağız.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ