Hiçbir güç bize diz çöktüremez

Hiçbir güç bize diz çöktüremez

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN İFTAR YEMEĞİNE KATILAN VALİ HAKTANKAÇMAZ BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPTI

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN İFTAR YEMEĞİNE KATILAN VALİ HAKTANKAÇMAZ BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPTI

Hiçbir güç bize diz çöktüremez

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Emniyet Güçlerinin arasında inanılmaz derecede birlik ve beraberlik olduğunu söyledi. Birlik ve beraberliğin bozulmadığı müddetçe hiçbir güç Türkiye´ye diz çöktüremeyeceğini söyledi.

BİRLİK VE BERBERLİĞİMİZ BOZULMAYACAK

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis evinde düzenlenen iftar programında Polis Teşkilatı mensubu şehit yakınları ve gaziler bir araya gelen Vali Haktankaçmaz, şehit aileleri ve gazilerin masalarına giderek, bir süre sohbet etti. Türkiye´nin şehit kanlarıyla sulandığını ve bağımsızlığın böyle kazanıldığını belirten Haktankaçmaz, birlik ve beraberliğin üst düzeyde olduğu bugünlerde Türkiye´yi hiçbir gücün diz çöktüremeyeceğini söyledi.  Burada görüler manzaranın Türkiye´nin teminatı olduğunu belirten Haktankaçmaz, emniyet güçlerinin her türlü tehdidi bertaraf edecek donanıma sahip olduğunu kaydetti.

DOSTLUK VE ARKADAŞLIK ÜST SEVİYEDE

Emniyet, Jandarma ve Silahlı Kuvvetler gibi, silahın ve zorluğun olduğu kurumlarda dostluk ve arkadaşlığın biraz daha ileri boyutta olduğuna dikkat çeken Vali Haktankaçmaz, ?Bütün kurumlarda bir dostluk, bir arkadaşlık, bir yakınlık vardır ama silahın olduğu, zorluğun olduğu teşkilatlarda yakınlık, dostluk biraz daha ileri boyutta adeta kardeşlik düzeyindedir. Çoğu durumda bu teşkilat mensupları arasındaki bu ilişki, kan bağı ile kardeşlik ilişkisinin daha ötesindedir? dedi. Şehitler adına yapılan bu iftarın katılmış olduğu iftarlar arasından en anlamlısı olduğuna değinen AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ise şunları söyledi:

BİR TİYATRO OYNANIYOR

"Bugün Sincan´da 15 Temmuz davasıyla ilgili gözlemlerde bulundum. Orada maalesef bir tiyatro oynanıyor, sanki 15 Temmuz yapılmamış, sanki 15 Temmuz´u başkaları yapmış, o kadar masumane savunmalar yapıyorlar ki oradaki şehit ailelerinin tepkisiyle de karşılaştılar. Ben bugün burada da o itiraz eden şehit yakınlarının oluşturduğu havayı teneffüs ediyorum, sizlerle ne kadar gurur duysak azdır, zira ben Ankara´da Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kırıkkale Milletvekiliyim derken gururlanıyorum. Gururlanmamın tek sebebi, siz şehit aileleri, şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Kırıkkale nüfusuna göre en çok şehit veren illerin başında, bizler Kırıkkale insanı olarak, Orta Anadolu insanı olarak en çok şehit veren, vatan için bayrak için, Allah için şehit veren bir iliz. Şükürler olsun ki onun gururunu sizler bize yaşatıyorsunuz, size minnettarız."

HALKIN CANINDAN SORUMLUYUZ

İl Emniyet Müdürü Mehmet Çorumlu, "Emniyet teşkilatının uzun bir serencamı vardır, tarihten beri ancak Subaşılıktan 1845 yılında Polis Teşkilatı olduktan sonra resmi olarak Emniyet Teşkilatı olmuştur. O tarihten bu tarihe her zaman iç güvenlikte, asayiş ve güvenlikten, huzurdan, halkın can ve namusundan sorumlu olmuştur. O tarihten bu tarihe çok defa sayısız şehitler oldu. En son 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye genelinde 2 bin 139 gazimizin 146´sı polis 249 şehidimizin, 63´ü polistir. Bunlar en son tarih boyunca teşkilatımız, az önce hocalarımız Kur´an´dan ayetler okudu. ´Allah yolunda öldürülenleri ölü saymayınız, onlar diridir´ dediler. Polis Teşkilatı Allah yolunda, iyilik adalet ve güzellik yolunda tarih boyunca çok şehit verdi. Kimi zaman, bu Diyarbakır´da rahmetli Ali Gaffar Okan oldu kimi zaman İzmir´de Fethi Sekin oldu kimi zaman Özel Harekât Dairesinde Hakan Yorulmaz oldu, Alparslan Yazıcı oldu, kimi zaman İstanbul´da Emrah Pekdoğan oldu" dedi.

"ŞEHİTLİK BİZİM İÇİN UMUTTUR"

Şehitliğin kendileri için en yüce mertebe olduğunu belirten Mehmet Çorumlu, "Sayısız isimlerle bölündü ancak teşkilatımız, bu kutsal yüce milletin, birliği beraberliği namusu için defalarca şehit olmaktan çekinmedi. Şu an 270 bin kişilik teşkilatımızda hala şehit olmak için hazır beklemekte. Çünkü biz Polis Teşkilatına girerken ettiğimiz yemine sadık kalmak şartıyla, şehitliğe de bir umutla, belki şehit oluruz umuduyla gireriz. O yüzden aziz şehitlerimize rahmetle minnetle anıyoruz ve onlara diyorum ki aziz şehitlerimiz siz rahat olun biz sizi kıskanıyoruz. Çünkü siz peygamberlerle komşu oldunuz, çünkü herkes sizinle gurur duyuyor, aileniz, çoluğunuz çocuğunuz, komşunuz, devletiniz, milletiniz ve dahi biz ve dahi peygamberimiz sizinle gurur duyuyor" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü