Hiç kimse terörün başına `sayın` diye hitap edemez

Hiç kimse terörün başına `sayın` diye hitap edemez

Kırıkkale AK Parti İl Başkanı Ramazan Can: ?Hiç kimse terör örgütünün başına `sayın` diye hitap edemez.? dedi. TBMM Genel Kurulunda, CHP`nin, tutuklu ve hükümlülerin sağlık sorunlarını içeren Araştırma Önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi

ADİL YARGILAMA VARDIR
Öneri lehinde konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ``adil yargılamayı etkilemekten`` fezleke düzenlendiğini anımsattı. `` Öztürk, ``Türkiye`de adil yargılama varsa neden AİHM Türkiye`yi tazminata mahkum ediyor?`` diye sordu. Türkiye`nin ``bizde adil yargılama vardır, biz bu tazminatı ödemiyoruz`` demediğini ifade eden Öztürk, ``Adil yargılanma hakkı hakim ve savcılar tarafından ihlal edilmektedir`` iddiasında bulundu.
 
8 KİŞİYE AİT KEMİK BULUNDUĞUNU İLERİ SÜRDÜ
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de öneri üzerinde konuşurken, Diyarbakır`da yapılan bir kazıda 8 kişiye ait kemik bulunduğunu ileri sürdü. Buranın işkence merkezi olduğunu ve yaşam hakkı ihlalini göstermesi bakımından önemli bulunduğunu ileri süren Tuncel, ``Toplu mezarlarda sadece kemikler ortaya çıkarılıyor ama o toplu mezarlara neden olan zihniyet hala yargılanabilmiş değil`` diye konuştu.
 
?SAYIN? DİYE HİTAP EDİLEMEZ
Tuncel, İmralı`da hükümlü bulunan terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan`a ``sayın`` diye hitap etti. Öneri lehinde AK Parti grubu adına söz alan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, hükümlü ve tutukluların hastanelerde yapılan tetkik ve tedavi giderlerinin tamamının devlet tarafından karşılandığını bildirdi. Can, hiç kimsenin terör örgütünün başına ``sayın`` diye hitap edemeyeceğini belirterek, ``Bundan dolayı BDP sözcüsü (Sebahat Tuncel) bir yaptırımla karşı karşıya kalmalıdır`` dedi. Konuşmaların ardın yapılan oylamada, CHP`nin grup önerisi kabul edilmedi.


1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı