Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak

Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak

VALİ ALİ KOLAT, ENDERUN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİNİN YAHŞİHAN İLÇESİNDE AÇTIĞI İFTAR ÇADIRINDA DÜZENLENEN PROGRAMA KATILDI

Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak

Vali Ali Kolat, Enderun Uluslararası Öğrenci Derneğinin Yahşihan İlçesinde açtığı iftar çadırında düzenlenen programa katıldı. Vali Ali Kolat, ?Biz valilik ve diğer kurumlarımız ile birlikte, bizim öğrencilerimiz olsun, yabancı öğrencilere ve vatandaşlarımıza her zaman gönlümüz ve kapımız açıktır. Her konuda elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak? dedi.

200-300 ÖĞRENCİ ÇADIRA GELİYOR

Düzenlenen iftar programına Vali Kolat´ın yanı sıra İlçe Kaymakamı Ferhat Özen, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Müftüsü Bekir Gerek, Enderun Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adem Yıldırım, davetliler ve öğrenciler katıldı.  Programda dernek hakkında bilgiler veren Enderun Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adem Yıldırım; 2015 Mayıs ayında kurulan Enderun Uluslararası Öğrenci Derneği sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde Ramazan Ayı boyunca Yenişehir´de iki adet iftar çadırı açtıklarını, bu çadırlarda Kırıkkale Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin iştirak ettiğini ve her akşam 250-300 öğrencinin bu çadırlarda iftarlarını açtıklarını söyledi.

KIRIKKALE´DE 350 YABANCI ÖĞRENCİ VAR

Vali Kolat iftar programında yaptığı konuşmada; ?Bu güzel ortamda sizlerle birlikte olmaktan gerçekten çok mutluyum. Enderun kelimesi, Osmanlıdan gelen ve güzel bir anlamı olan kelime. Osmanlı da İkinci Murat zamanında kurulan hem idareci hem de askeri komutan yetiştiren bir okuldu. İnşallah sizler de ülkemizde alacağınız güzel eğitimlerle, kendi ülkenizde çeşitli alanlarda hizmet edeceksiniz. Ülkemizde şu anda 55 bin civarında yabancı ülkelerden gelen öğrenciler bulunmaktadır. Kırıkkale´mizde ise 350 civarında yabancı öğrenci vardır. Ayrıca ülkemizde iki milyonun üzerinde mülteci konumunda, çoğu Müslüman olan insanlar vardır. Kardeşliğimizin, insanlığımızın ve Müslümanlığımızın gereği olarak, bizler, kapımızı ve gönlümüzü sizlere açtık.?

KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

?Dolayısıyla burada olmanız ve Türk kardeşlerinizle bir arada bulunmanız, ülkemizi tanımanız ve gittiğiniz yerde de ülkemizle ilgili güzel duygularınızı orada duyurmanız, bizleri son derece mutlu eder. Bu güzel ortamı hazırlayan herkese ben teşekkür ediyorum. Özellikle Enderun Derneğinin yöneticilerine de teşekkür ediyorum. Bir işe iyi niyetle başlarsanız Cenab-ı Allah o işi size kolaylaştırır. Biz valilik ve diğer kurumlarımız ile birlikte, bizim öğrencilerimiz olsun, yabancı öğrencilere ve vatandaşlarımıza her zaman gönlümüz ve kapımız açıktır. Her konuda elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Biz onların yanında olacağız.?

GÜVENİ DEVLETİMİZ VE HÜKÜMETİMİZ VERİYOR

?Bu güveni herkese, devletimiz ve hükümetimiz veriyor. Ama bizlere ulaşamayan kişiler varsa, kendileri doğudan Valiliğe gelmeleri suretiyle bizler sorunlarını ve problemlerini çözmeye çalışırız. Bu anlamda ülkemizde bulunduğunuz süre içerisinde eğitiminizi başarılı bir şekilde sürdüreceğinizi temenni ediyorum. Bu vesileyle hepinizin Ramazanını tebrik ediyorum? dedi. Program daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından yapılan yemek duası ile sona erdi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü