Herşey öğrencilerin sağlığı için

Herşey öğrencilerin sağlığı için

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, okul kantinlerinde ve yemekhanelerinde gıda denetiminin yapılacağını söyledi. Öğrencilerin sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirten Kırbaş, ‘Temizliğe ve titizliğe önem vermeyen kantinler cezaya maruz k

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLECEK
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, denetimlerin ve faaliyetlerin arttığını belirtti. Öğrenci sağlığının her şeyden önemli olduğunu bildiren Kırbaş, yasaya uymayan kantin işletmecilerine 5996 sayılı Kanun kapsamında gerekli idari yaptırımlar uygulanacağını söyleyen Kırbaş konuşmasını devamında, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak okullar ile kampların, kantin ve yemekhanelerinde gıda denetimlerini artıracak. Türkiye genelinde faaliyet gösteren gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten, satan ve toplu tüketime sunan gıda işletmelerine denetim yapacağız” dedi.

ALO 174 GIDA HATTINI ARAYIN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Kırbaş konuşmasının devamında, “ Gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla, risk esasına göre ön bildirim gereken haller dışında, önceden haber verilmeksizin, yıllık denetim programlarının haricinde, şüphe, şikâyet, ihbar üzerine de denetimlerde bulunuyor. Alo Gıda 174 kapsamında, şikâyet edilen ürün ve firmalara yönelik resmi kontrol faaliyetlerini yürütüyor. Resmi kontrol sonucu olumsuzluk tespit edilmesi durumunda ise 5996 sayılı Kanun kapsamında gerekli idari yaptırımlar uygulanıyor. Denetimlerimiz ve uygulamalarımız aralıksız olarak sürdürülecektir” diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ