Herkes bir gün engelli olabilir

Herkes bir gün engelli olabilir

Kırıkkale Görme Engelliler Derneği yönetimi, 7-14 Ocak Görme Engelliler Haftası münasebetiyle, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'yı makamında ziyaret etti. Başkan Saygılı, konuşmasında bir gün herkesin engelli ihtimalinin olabileceğini söyledi.

PROBLEMİNİZİ ÇOK İYİ ALGILIYORUM.

Düzenlenen ziyarette Görme Engelliler Derneği yönetimi sıkıntı ve taleplerini dile getirdiler. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise yaptığı konuşmada, “Her türlü probleminizi çok iyi algılıyorum. Ülke genelinde görme engelliler ve genel manada engelli vatandaşlarımız ile ilgili bir farkındalık şuan da oluşmuş durumda. Ancak bu farkındalık gecikmiş bir farkındalık. Daha önceden çalışılmış olsaydı şu anda çok daha farklı şeyler konuşuyor olurduk” şeklinde konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Kırıkkale Belediyesi olarak gerek yeni yapılacak projelerde gerekse eski yapıların yeniden çalışılmasında ellerinden geleni yapacaklarını belirten Saygılı, “Biliyorsunuz ki Empati Parkı Projemiz mevcut. Vatandaşlarımız bu Empati Parkı ile durumu anlamasını sağlamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız bu park ile sizleri daha iyi ve net anlayacaklar. Ayrıca Belediye Meclisimizde bir sosyal hizmetler komisyonu kurduk. Burada da sizinle alakalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Niyetimiz engeli ortadan kaldırmaksa, bu niyette hepimiz birleşiriz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Saygılı, konuşmasının devamında, “Özürlü olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Bugün böyle bir sağlık problemi olmayan kişinin, yarın çeşitli nedenlerle özürlü olmama garantisi yoktur. Bu nedenle görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevdir. Unutmayalım ki mutlu bir toplum mutlu bireylerle oluşur” ifadesinde bulundu. Başkan Saygılı, ziyaretlerinden dolayı Görme Engelliler Derneğine teşekkür etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ