Herkes kitap okuyacak

Herkes kitap okuyacak

AMAÇ, KİTAP OKUTMAYI ÖZENDİRMEK

Herkes kitap okuyacak

Balışeyh ilçesinde "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları" tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda proje hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

KAYMAKAMLAR KATILDI

Balışeyh Kaymakamlık makamında yapılan toplantıya, Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı, Zinde Sosyal Gelim Derneği Kırıkkale İl Temsilcisi Mustafa Arı, ilçedeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, okul müdürleri ve bazı kurum müdürleri katıldı.

KIRIKKALE´DE DE DÜZENLENECEK

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Temsilcisi İlker Akgün, yarışmanın Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu tarafından ortaklaşa olarak düzenlendiğini ve bu yarışmayı Kırıkkale´de de düzenleyeceklerini söyledi.

AMAÇ KİTAP OKUTMAYI ÖZENDİRMEK

Yarışma sayesinde her yaş grubundaki kişilere kitap okutmayı hedeflediklerini belirten Akgün şunları söyledi: "Günümüzde okuma alışkanlığı ne yazık ki istenilen düzeyde değil. Yarışma sayesinde okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu yıl ufka yolculuk yarışmamızın 4´üncüsünü gerçekleştiriyoruz. 3 Nisan 2016 tarihinde eş zamanlı olarak tüm yurtta ve dünya genelinde gerçekleştirilecek olan yarışmaya kayıtlar, www.ufkayolculuk.com sitesi aracılığı yapılmaktadır. Bu yarışmaların ilkinde  ilmihal yarışması, ikincide Kur´an-ı Kerim meali, üçüncüsünde ise Peygamber Efendimizin hayatını konu alan 3 yarışma gerçekleştirildi. Bu yıl ise "Riyazü´s Salihin 1001 Hadis Seçkisi" adlı kitaptan yarışma yapacağız. Geçen yıl bu yarışmaya bin 234 Kırıkkaleli vatandaşımız katıldı. Yarışmada 14 yaş altı grubu, 14-19 yaş arası ve 19 yaş üzeri, ihtisas grubu, online Türkçe ve online İngilizce olmak üzere 6 kategori yer alıyor." Geniş kapsamlı bir organizasyon ile her bireye ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Akgün, yarışmada dereceye girenlere umre, para ve kitap hediye edileceğini sözlerine ekledi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı