Herkes haklı!

Herkes haklı!

NEREDE BİR BOŞ YER, ORASI OTOPARK

Herkes haklı!

Kırıkkale´de artan trafik sorununda herkes kendince haklı. Aracını yanlış yere park eden vatandaş, vatandaşa müdahale eden trafik memuru, iş yerinin önü kapanan esnaf, esnafa yardımcı olmaya çalışan zabıta kısacası herkes kendince haklı. Haklı olmayan ise çarpık şehirleşmenin mimarları olan geçmiş yönetimler.

CADDE VE SOKAKLAR GEÇİT VERMİYOR

Kırıkkale´de yıllar yılı biriken trafik sorunu özellikle sın birkaç yıldan bu yana patlama noktasına geldi. Trafik kayıtlarına göre sadece 71 plakalı 65´binin üzerine çıkması ve çarpık kentleşme nedeniyle özellikle şehir içinde trafik adeta arapsaçına döndü. Mevcut oto parklar hınca hınç dolarken cadde ve sokaklarda da araç park edecek yer bulmak neredeyse imkânsız hale geldi.

NEREDE BİR BOŞ YER, ORASI OTOPARK

Artan araç sayısı karşısında cadde ve sokakların yetersizliği, talebe karşılık verecek ölçüde bir oto parkın bulunmaması nedeniyle araç sahipleri aracını boş bulduğu yere bırakıyor. Parkomat uygulamasına rağmen özellikle merkezdeki ana caddelerde sık sık sorun yaşanıyor. Aracını park edecek yer bulamayan sürücüler çaresiz aracını yaya kaldırımına park ediyor.

SORUN İŞTE BU NOKTADA BAŞLIYOR

Şehir merkezi çevresindeki tüm mahalleler, ana caddeler, ara sokaklar bile araçlarla dolup taşarken araç sahipleri ile görevliler arasında sık sık tartışma yaşanıyor. Hatta durum polise bile intikal ediyor. Aracını bulduğu yere park eden vatandaş kendince haklı, vatandaşa müdahale eden trafik polisi de haklı, iş yerinin önü kapanan esnaf haklı, zabıta haklı kısacası herkes haklı. Haksız olan ise bu şehrin çarpık yapılaşmasına göz yuman geçmiş yönetimler. Bugünkü yönetimler bundan ders çıkamazsa gelecek yıllarda aynı durum bugünküler için de geçerli olacak.



zafer kimin
17.06.2016 08:58:22
Kırıkkaledeki park alanı ve park ücreti tüm şehirlerden daha uygun ama nedense herkes tuvalete bile arabayla gitme sevdasında olunca sokaklar caddeler kilitleniyor. Kırıkkaleliler Ankaraya gidince arabasını Sıhhıyede otoparka çekiyor bakanlığa kadar yürüyor üstelik saat başı para ödüyor ama iş Kırıkkaleye gelince üç adım ötedeki adliyenin karşısında parka 3 tl ye arabasını bırakıp Azapoğlu camiye kadar bile yürümüyor. Zaten esnaf başka bir dert her esnafın arabası kapısının önünde üç adım ötedeki parka araba çekme geleneği yok.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü