Her çocuk bir melektir

Her çocuk bir melektir

İMZA GÜNÜNÜ BALIŞEYH`TE YAPTI

Her çocuk bir melektir

Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu`nun ağabeyi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın İletişim Koordinatörü Şevket Dedelioğlu yazdığı ‘Melek Çocukları Kulübü' adlı kitabının tanıtımını yaparak, imza günü düzenledi.

İMZA GÜNÜ

Yazar Şevket Dedelioğlu, baba ocağı Balışeyh'te ‘Melek Çocukları Kulübü' adlı kitabının tanıtımını yaparak, imza günü düzenledi. Düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Ali Kolat'ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

TAKDİR GÖRDÜ

Belediye Başkanı Dedelioğlu, romanın basıldığı günden itibaren okuyucular tarafından takdir gördüğünü belirterek, romanda ihmal edilen çocukların yaşadıkları travmanın tamirinin zor olduğunu, geleceğimizin teminatı olan neslin muhafaza edilmesinin ilahi bir emir olduğunu söyledi. Romanın Kırıkkale`de tanıtımını yaptıklarını dile getiren Başkan Dedelioğlu, "Ağabeyim Şevket Dedelioğlu topraktan damı olan kerpiç evde uzun yıllar önce ilk yazılarını burada yazdı. Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

HOŞ GELDİNİZ

Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım da, İlçemizin yetiştirmiş olduğu değeri olan Sayın Şevket Dedelioğlu'nun çıkarmış olduğu ‘Melek Çocukları Kulübü' adlı kitabın tanıtım ve imza gününe hoş geldiniz. Biz kendi çapımızda kitap okumanın önemi üzerinde büyük çaba sarf ediyoruz. Özellikle okullarımızda öğrencilerimizi sık sık ziyaret ederek kitap okumanın önemini anlatıyoruz. Son 2 yıldır görmüş olduğumuz manzara bizleri mutlu etmektedir” diye konuştu.

HERKES OKUMALI

Balışeyh'te ilkokuldan lise öğrencisine kadar herkesi okumaya teşvik ettiklerini belirten Kaymakam Yıldırım, Öğrencilerimize sen kitap okuyor musun diye soru sormuyoruz. Hangi kitabı okuyorsun kaçıncı sayfadasın diye soru soruyoruz. Çocuklarımız ise cevap verdiğinde bizler de mutlu oluyoruz. Kitap yazmak zor bir iş, yürek isteyen bir iştir. Sayın Şevket Dedelioğlu ilçemiz için bir değerdir. Dedelioğlu'nun güzel sonuçlar almasını temenni eder, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

GURUR DUYDUK

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Balışeyh'ten gurur ve onur duyacağımız Şevket ağabeyimizi böyle güzel bir eseri yazdığı için kendisine teşekkür ederim. Biz kendisi ile İstanbul'da tanıştık. Kırıkkale'de olduğu gibi İstanbul'da da sevilen ve sayılan bir kişidir. Okuyan insanlarımız iyi bir şekilde bu kitaptan istifade edecektir. Balışeyh'te kitap tanıtımını yaptığı için kendisine teşekkür ederim” dedi

ÇOK BAŞARILI

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkaleli hemşerimiz Şevket Dedelioğlu'nun kitap tanıtımı için bir aradayız. Şevket Dedelioğlu bu topraklarda doğarak eğitim hayatı için buradan ayrıldı. Kendi alanında oldukça başarılı olan Dedelioğlu Türkiye tarafından da tanınan birisidir. Sılayı rahimden hiç uzaklaşmamış irtibatını hep devam ettirmiş. Doğduğu topraklarda son derece önemli topraklardır. Ben bir Kırıkkaleli olarak Şevket ağabeyimle gurur duyuyorum” diye belirtti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Şevket Dedelioğlu kardeşimize ve bu işi organize eden Belediye Başkanımız Ali Dedelioğlu'na teşekkür ediyorum. Bütün çocuklar melektir. Ama biz o çocukları yaratılış gayesi doğrultusunda eğitmezsek yetiştirmezsek ve onlarında meleklik vasfı kaybolur. Bu açıdan da insan olarak hepimizin sorumluluğu vardır. Bazı kişiler vardır bu sorumlulukları ile öne çıkarlar. Şevket Dedelioğlu bu sorumluluğu bizden daha fazla paylaşmış olmalı ki bunu kitaplaştırmış. Kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.

İLK YAZIM 11 YAŞINDA

Yazar Şevket Dedelioğlu ise Balışeyh'te doğduğunu belirterek, 11 yaşımda ilk yazılarımı buradaki evde yazdım. Hep camiye bakardım birde caminin biraz ilerisinde mezarlık var ona bakardım. Hayat böyle bir şey bu evde doğup ilerideki mezarlığa gömülüyorsunuz. Hayat bu ev ile mezarlık arasında geçen bir süredir. Ben 46 yıl önce buralardan ayrıldım” şeklinde konuştu.

UZUN BİR YOLCULUK

46 yıllık uzun bir yolculuğun ardından Balışeyh'e geldiğini söyleyen Dedelioğlu, Ben doğduğum topraklara borcumu ödemek için buralara geldim. Bugün o çocuk gibi olan 11 yaşındaki çocuklara diyorum ki; imkansız diye bir şey yoktur. Elinizi yıldızlara uzatın hep güzel ve yüksek şeyleri hedefleyin. Siz istedikten sonra Allah cömerttir size istediğiniz güzel şeyleri verecektir. Romanımda da bunu anlattım. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Dedelioğlu kitabını imzalayarak halka dağıttı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı