Her sınıfın bir yetim kardeşi olacak

Her sınıfın bir yetim kardeşi olacak

İnsani Yardım Vakfı (İHH), tarafından uygulanan Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi Kırıkkale'de de başladı. Proje ilk olarak İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen tören ile başladı.

KUMBARA VERİLDİ

Proje ortakları olan Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet işleri Başkanlığı ve Eğitim Bir Sen üyeleri İmam Hatip Ortaokulunda proje hakkında bilgi verdi. Verilen bilginin ardından okula kumbara teslim edildi ve bu kumbaranın her ay tutanaklar ile açılacağı belirtildi.

DESTEK OLUNACAK

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi hakkında bilgi veren İHH Kırıkkale Temsilcisi İsmail Kösal, “Dünyanın değişik coğrafyalarında yetim öksüz kalmış insanlar arasında köprü oluyoruz. 2007 yılında başlayan proje 50 bin kişiye köprü oldu. Bizde bugün ilk defa burada projemizi başlatıyoruz. Bizim nasıl ulaştığımızı anlatacak. Çalışmaya ve kampanyaya MEB, Diyanet, Eğitim bir sen destek veriyor.  4 kurumun ortak projesi sizlerin haşlaklarından ayıracağınız rakamlar ile bunlarla Suriye,  Filistin ve Gazze’de ailesini kaybetmiş yetimlere destek olacaksınız” diye konuştu.

Her sınıfın yetimi olacak

Projeye ortak olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Memur Sen İl Başkanı Oktay Sümer, “ Biz sadece üyelerimiz için değil dünya mağdurları içinde sorumluluğumuz olduğun biliyoruz. Sadece ülkemiz yetimlerine değil dünya yetimlerine de sahip çıkıyoruz. Bizim ülkemizde sorun yok ama.  Filistin’de Gazze’de büyük sıkıntılar var.  Bu kumbaralar bir arada toplandığı zaman büyük miktarlar yapıyor ve yetimlere o kadar çok yardımcı olunuyor.  Bunlarla sizde bir yetime destek olacaksınız hep birlikte sınıfın bir tane yetimi olacak” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Projenin ilk olarak okullarında başladıklarından mutlu olduklarını belirten Okul Müdürü Sabri Acar, “İHH Kırıkkale il temsilciliği Eğitim Bir sen ve gönüllüler bizleri tercih etmelerinden mutlu olduk. Dünyadaki mazlumların ve yetimlere sahiplenme harekâtı bu. Yetim annesi babası olmayan demek, bizler bunlara sahip çıkmak için bu projeyi okulumuzdan başlattık. Gönüllülerin bu çalışmasında bizlerde az çok demeden destek vereceğiz” dedi.

PROJE ANLATILDI

Konuşmaların ardından ise İHH gönüllüleri tarafından öğrencilere proje hakkında slayt sunumu yapıldı. Daha sonra ise okula kumbara teslim edildi ve bu kumbaranın her ay tutanaklar ile birlikte İHH gönüllüleri tarafından açılarak yetimlere ulaştırılacağı ifade edildi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti