Her şeye rağmen sayenizde büyüyoruz

Her şeye rağmen sayenizde büyüyoruz

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI TALİP GEYLAN, SENDİKA ÜYELERİYLE İSTİŞARE TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI TALİP GEYLAN, SENDİKA ÜYELERİYLE İSTİŞARE TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ

Her şeye rağmen sayenizde büyüyoruz

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi tarafından organize edilen istişare toplantısına katılmak üzere Kırıkkale’ye gelen Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Yetkili sendika Memur-Sen’in her türlü ayak oyununa rağmen güçlü kaldık, daha da büyüdük. Bu başarı önce sizlerin onurlu duruşunuzun eseridir. Kimsenin tehditlerine de boyun eğmediniz, makam mevki sözlerine de kanmadınız” dedi.

Kırıkkale Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı ve Kırıkkale Şubesi eski Başkanı Yaşar Şahindoğan’ın yanı sıra, il yönetim kurulu üyeleri ve sendikanın işyeri temsilcileri katıldı. Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak ve Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Şahindoğan’ın selamla konuşmalarının ardından kürsüye gelen Genel Başkan Talip Geylan Kırıkkale’de önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle 2019 yılı Toplu Sözleşme masasındaki tavrı sebebiyle Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı eleştiren Türk Eğitim Sen Genel Başkan Talip Geylan, “Ali Bey Toplu Sözleşme Masasında, sanki işveren temsilcisi gibi davranarak, önce biz ve diğer sendika temsilcilerinin bulunmasından rahatsız oldu. Ardından da adeta işveren temsilcisi gibi hükümeti temsil etti. Bu sendikacılık türüne ‘Sarı Sendikacılık’ denir. Kamu çalışanı arkadaşlarımız böyle bir sendikacıya güvenip peşinden nasıl gitsinler?” diye konuştu.

Memur-Sen’in üye kayıtlarını çeşitli vaatlerle ya da tehditlerle yaptığını ifade eden Geylan, “Ama sizler yalnızca kamu çalışanının hakkı için ve yalnızca bu vatanını birliği bütünlüğü için, bayrak için, Atatürk için üye oluyor, diğer arkadaşlarımıza da bu minvalde sendikamıza davet ediyorsunuz. Üye kaydı sırasında arkadaşlarımıza, ‘Üye olursan seni müdür yaparız, seni müdür yardımcısı yaparız, köyden şehre, ilçeden şehir merkezine tayinini alırız’ dediniz mi? Hizmetli kardeşimize, ‘Bize üye olursan seni memur yaparız’ dediniz mi? Kimseye vaatte bulundunuz mu?’ Tabi ki hayır!” şeklinde konuştu.

Geylan sözlerine şöyle devam etti: “Sizler bir eğitimci kardeşimizi sendikamıza üye olması için tehdit etmediniz! ‘Bize üye olmazsan stajyerliğin kalkmaz!’ demediniz! ‘Bize üye olmazsan şunu bunu kaybedersin’ demedik! Ne teklifte bulundunuz ne de tehditte! Sadece işinizi adam gibi yaptınız, adam gibi sendikacılık yaptınız ve 350 bin arkadaşımızı ikna ettiniz üye yaptınız. O arkadaşlarımızı da bu teşkilata, bu onurlu mücadeleye dâhil ettiniz.”

“Hiç mütevazı olmayın kardeşlerim. Bu muazzam bir başarıdır. Bu her türlü övgüye, takdire layık bir başarıdır. Bu başarının sahibi de sizlersiniz. Hatırlanacağı üzere 2002 yılında Türk Eğitim Sen’in Türkiye genelindeki üye sayısı 125 bin 863 idi. Bugün bu sayı 210 bini geçti. Bunu siz değerli yol arkadaşlarımız sayesinde başardık. Yaklaşık 100 bin net artış sağladık, yüreğinize sağlık dava arkadaşlarım!”

Konuşmaların ardından sendikaya üye olan ve emeklilik hakkını kazanan eğitimcilere günün anısına plaket takdimi yapıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ