Her şey elimizden gitti bari silahımız gitmesin

Her şey elimizden gitti  bari silahımız gitmesin

MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, Milli Piyade Tüfeği'nin yapımında özel sektörün olmaması gerektiğini ve MKE işçilerinin bu silahı yapacak beceride olduğunu söyledi. Göçer, şehre yapılacak iyi projeleri desteklediklerini, kötü projelerin de her

GÜZİDE FABRİKALARIMIZ HEBA OLMASIN

MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, MKE’nin 1935 yılından bu yana yaptığı tüfeklerin bir kısmının özel sektöre yaptırılacağı söylentileri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Tüfeğin Kırıkkale’nin simgesi olduğunu belirten Göçer, MKE işçisinin bu tüfeği yapacak beceri de olduğunu, Silah Fabrikası’nın da buna uygun olarak üretildiğini söyledi. Göçer yaptığı açıklamanın devamında, “Kırıkkale’nin varlık sebebi olan Makine ve Kimya Endüstri Kurumu’nun en güzide Fabrikalarından biri olan Silah Fabrikası 1935 yılında üretime başlamıştır. Ülkemizin hafif silah ihtiyacını gidermek için kurulan fabrika aynı zamanda bir çok ülkeye ihracat da yapmıştır”

 

ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ

“Yarattığı istihdamla şehir ekonomisine katkı sağlayan fabrikamız bir dönem tabanca ve av çiftesi üretimiyle de iç piyasanın ihtiyaçlarını karşılamıştır. Dönemin iktidarlarının akçeli ilişkileri neticesinde Karadeniz firmaları ile kurulan bağlı ortaklıklarla üretimin bir kısmı Karadeniz bölgesinde ki işletmelere kaydırılmış, günümüz itibari ile de Tabancaların bütün hakları Karadeniz de ki firmalar geçmiştir.Silah Fabrikası kurulduğu günden itibaren dış ülkelerden satın alınan patentlerle üretim yapmıştır. 1935 yılından beri üretim yapan fabrika ilk defa kendi tasarımı, işçisinin alın teri ve üretimi olan BORA 12 Uzun menzilli Keskin Nişancı Tüfeği ile silahlı kuvvetlerin mukavemet gücünü artırmış, uluslar arası alanda aldığı ödüllerle çalışanlara yeni işler yapabilme güveni vermiştir”

 

TEST ATIŞLARINDAN BAŞARIYLA GEÇTİ

“Bilindiği üzere Türk Silahlı kuvvetlerinin genel ihtiyaçları Savunma Sanayi Müsteşarlığı üzerinden yapılmaktadır. Kendi piyade tüfeğimizi yapma amacıyla SSM yeni bir proje başlatarak Silah Fabrikasını da bu proje için görevlendirmiştir. Bu proje kapsamında MKEK ana yüklenici olmuş, özel sektör olan Kale Grup ise alt yüklenici firma olarak proje başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde Silah Fabrikası teknik personelinin yürüttüğü proje, bütün test atışlarından başarı ile geçerek ana ürün olmayı başarmış ve yeni piyade tüfeği olan Mehmetçik-1’in çalışması bu ürün üzerinden yürütülmesine karar verilmiştir.”

 

DOĞRULAR ORTAYA ÇIKMALIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi il başkanlığı olarak ilimizin menfaatine olan her işin yanında, ilimizin aleyhine olan her faaliyetin karşısında olduğumuzu her platformda belirttik. Bu manada şu haklı soruları yetkililere sormak istiyoruz.Projenin her aşamasında özel sektörün haksız bir şekilde desteklendiği şaibesi gerek yerel basında gerekse ulusal basında daima yer almıştır. Bu doğru mudur?

Proje kapsamında alınan tezgahlar alt yüklenici üzerinden hem de piyasa fiyatının üç dört katına alındığı doğru mudur?Üstelik alınan bu tezgahların proje için uygun olmayan tezgahlar olduğu doğru mudur?Seri üretim aşamasında yapılacak olan 35.000 adet silahın 20.000 adedini Kale Grup, 15.000 adedini Silah Fabrikasının yapacağı doğru mudur”

 

 

ELİNDEN ALINMAK İSTENİYOR

“Bu bilgi doğru ise henüz üretim tesisi bile olmayan Kale Grup’a üretimin büyük bölümü neden verilmektedir? Daha önce Tabanca üretiminin Karadeniz’e kaydırıldığı gibi Mehmetçik’de Kırıkkale’nin elinden alınmak mı istemektedir? Asıl amaç bu projeyi MKE ‘den alıp Kale Grup’a vermek midir?Bu soruların muhatabı özellikle şehrin menfaatlerini savunmak amacıyla seçilen iktidar milletvekilleridir. Muhatabımız Başbakan Yardımcısı, Savunma Sanayi Meclis komisyon başkanı ve eski, bir MKE çalışanından oluşan vekillerdir.O yıllık iktidarları döneminde Kırıkkale’ye bir çivi bile çakmayan zihniyetten artık hiçbir şey beklemiyoruz. Yeter ki mevcutlarımızı kaybetmeyelim.”

 

MKE’DEN EKMEK YİYEN İNSANLAR VAR

“Kırıkkale’de hemen hemen her aileden en az bir kişinin ekmek yediği MKE’nin gözden çıkarılmasına, iktidarın sahip çıkmamasına karşı Kırıkkale haklı da gerekli duyarlılığı gösterecektir.Sizin göreviniz seçildiğiniz ilin menfaatlerini savunmak mıdır? Yoksa şehrin geleceğinin özel sektöre peşkeş çekilmesine göz yummak mıdır?Milliyetçi Hareket Partisi ve Kırıkkale kamuoyu olarak bu sorularımıza cevap bekliyoruz.Sadece Silah Fabrikasının geleceğini değil, MKE’nun geleceğini bile etkileyecek bu kayıtsızlığa karşı dur demek için bütün Kırıkkale halkına buradan çağrıda bulunuyoruz. Şehrimizin geleceğine sahip çıkmak için hep birlikte çaba harcayalım” dedi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ