Her sabah kuşları yemliyor

Her sabah kuşları yemliyor

Kırıkkale`de 2 çocuk annesi kadın, her sabah kaldırıma serptiği yemlerle sokağındaki kuşları yemliyor.

HUZUR BULUYORUM

Yaklaşık 3 yıldır kuşları besleyen emekli Emine Sarıkaya (44), kuşları beslemekten huzur duyduğunu söyledi. Gürler Mahallesi`nde ikamet eden Sarıkaya, bir gün yemek yerken kuşların açlıktan donmamak için büzüştüğünü görünce, boğazına lokmaların dizildiğini ve kuşlara yem atma kararı aldığını söyledi. Yemciden bir kilo yem alan Sarıkaya, evinin önündeki kaldırıma serptiği yemlere güvercin, üveyik, kumru ve serçelerin akın ettiğini anlattı.

KAPIYI AÇINCA GELİYORLAR

Kuşları doyurduktan sonra gönül rahatlığı ile kahvaltısını yaptığını belirten Emine Sarıkaya, kuşların aç kalmalarına gönlünün razı olmadığını söyledi. Sarıkaya, "Her sabah kuşlar, balkonlarda ve çatılarda yem atmamı bekliyorlar. Ben kapıya çıktığım zaman hepsi birden beni izlemeye başlıyor. Yemi atmaya başladığımdan itibaren, kuşlar yanıma doğru uçmaya başlıyor ve karınlarını doyuruyorlar." dedi.

KUŞLARI BESLEMEYE DEVAM EDECEĞİM

Yem yerken kuşların birbirlerine saygı gösterdiğini ve kavga etmediklerini belirten Sarıkaya, "Bu olay beni çok düşündürüyor. Televizyonlarda izliyoruz. İnsanoğluna verilen gıda yardımlarında birbirlerini ezerek almaya çalışıyor. Kuşlar ise, bunun tam tersini yapıyor." diye konuştu. Bazı komşularının kuşları beslenmesine karşı çıktığını belirten Sarıkaya, "Bu beni yıldırmıyor. Kuşları beslemeye devam edeceğim. Bu beni mutlu ediyor. Bir canlının ölmesine gönlüm razı olmaz. Kim ne derse desin, kuşlara yem atmaya devam edeceğim." şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü