Her geçen gün büyüyoruz

Her geçen gün büyüyoruz

Eğitimciler Birliği Sendikası Kırıkkale 2 No?lu Şubesinin ilk olağan genel kurulu yapıldı. Öğretmen Evi?nde gerçekleşen toplantıya Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Eğitim Bir Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Murat Bilgin ve Eğitim Bir Sen Kır

425 ÜYE SAYISINI YAKALADIK

Kongrede bir konuşma yapan Şube Başkanı Şahin, 2007 yılında 12 üye ile çıkmış oldukları bu yolda 2008 yılında 29, 2009 yılında 83, 2010 yılında 119, 2011 yılında 228 üye ve 2012 yılında şuan itibari ile 425 üyeyle hem Kırıkkale Üniversitesi?nde yetkili hem de bağımsız bir şube olduklarını dile getirdi.  Talep ve beklentileri en kolay gerçekleştirmenin yolu kamuoyu oluşturmaktan geçtiğini Şahin ?Bunu da en iyi sivil toplum örgütleri yapmaktadır. İnsan hakkı, egemenlik, millet iradesi, katılımcı demokrasi, özgür birey ve sivil toplum gibi kavramları ülkemizde evrensel anlamda algılamak ve anlamlandırmak için verdiğimiz mücadele, olaylar karşısındaki duruşumuz; aynı kavramları kullananlarla aynı şeyleri söylemediğimizi her geçen gün daha çok hissettirdiğimizi düşünüyoruz.

DEMOKRASİYİ ZAAFA UĞRATMADIK

?Söylemin eyleme dönüşmesi gerektiği zamanlarda inisiyatif almaktan hiç çekinmedik. Demokrasiyi zaafa uğratma girişimlerinin belirginleştiği, milli iradeye ipotek konulmaya çalışıldığı süreçlerde toplum vicdanın aktörlüğünün gereği yüzbinlerle yapılan "ortak akıl mitingleri" ile varlığımızı hissettirdik. Gerek ulusal, gerekse uluslararası sorunlarla mücadelede özgürlük eksenli çıkışların adresi, kamu çalışanları içerisinde en güçlü ses olduk. Sorun üreten olmadık; çözüm üreterek sorunların çözülmesine katkı sağlayan olduk.?

ALDIĞIMIZ YETKİLERİ KULLANDIK

 ?2009 yılında milli eğitim bakanlığında aldığımız yetki, sonraki yıllarda genel yetkiye dönüşürken, bu gücümüz sayesinde eğitim ve öğretim çalışanlarına ilişkin birçok kazanım sağladık. Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması, katsayı adaletsizliğinin giderilmesi, ilköğretim okullarında kuran-ı kerim, siyer ve temel dini bilgiler derslerinin konulması, liselerde milli güvenlik bilgisi dersinin kaldırılması gibi değişikliklerde belirleyici, taraf olunması gereken yerlerde ise taraf olduk? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti