HER 100 KİŞİDEN 4?Ü KİTAP OKUYOR

HER 100 KİŞİDEN 4?Ü KİTAP OKUYOR

Kitap okuma alışkanlığımızın az olması Cuma hutbesine konu oldu. Türkiye?de resmi rakamlara göre kütüphanelerde 13 milyondan fazla kitap olmasına rağmen okumaya rağbet edenlerin sayısının az olduğu, her 100 kişiden 4 kişinin düzenli kitap okuduğu tespit e

HER 100 KİŞİDEN 4?Ü KİTAP OKUYOR
Kütüphane haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Kütüphanesinde tören düzenlendi. Çok kitap okuyanlara Vali Hakan Yusuf Güner tarafından çeşitli hediyeler verildi. Bu arada kitap okuma alışkanlığımızın neredeyse yok denecek kadar az olması Cuma hutbesine konu oldu. Hutbede Türkiye?de her 100 kişiden 4?ünün düzenli kitap okuduğu belirtilerek bu oranın çok düşük olduğu anlatıldı. 
Kırıkkale Kütüphanesindeki törende ise en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi. İlk olarak kütüphaneyi gezen Vali Hakan Yusuf Güner, Kütüphane Müdürü Zeliha Atay?dan kütüphanenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kütüphanenin faaliyetlerini değerlendiren Vali Güner, kütüphanenin son derece güzel çalıştığını ifade etti. Daha sonra toplantı salonunda öğrencilerle ve velilerle bir araya gelen Vali Güner, öğrencilerin okumasında katkıda bulunan anne ve babalara teşekkür etti. Vali Güner, ?Kitap okuma konusunda ?Kırıkkale Kitap Okuyan? projesi ile 40 bin öğrenciye 40 bin kitap dağıttık. Projemizdeki amaç öğrencilere kitap okuma alışkanlığını sağlamak. Bu konuda kütüphane müdürümüz ve çalışanlar çok büyük çalışmalar yapıyor. Çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum? diye konuştu.
 
Kütüphane üye sayısı hakkında konuşan Vali Güner, ?İlimizde 55 bin öğrenci bulunuyor fakat kütüphanede toplam 6741 öğrenci kayıtlı. Bu çok az bir rakam. Bu konuda okul müdürlerimize büyük işler düşüyor. Öğrencileri kütüphaneye yönlendirerek üye olmalarını ve ödünç kitap alarak okuma alışkanlıklarını geliştirmelerine yol göstermeleri gerekiyor? dedi. Konuşmasının ardından Vali Güner, en fazla ödünç kitap alan öğrencilere kitap hediye ederek başarı belgesi verdi.


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti