Her yere sandık koyacağız

Her yere sandık koyacağız

TÜRK METAL SENDİKASI GENEL BAŞKANI PEVRUL KAVLAK ŞUBE SAYISINI ARTIRACAKLARINI VE TÜM KADROLAR İÇİN SEÇİME GİDECEKLERİNİ SÖYLEDİ

TÜRK METAL SENDİKASI GENEL BAŞKANI PEVRUL KAVLAK ŞUBE SAYISINI ARTIRACAKLARINI VE TÜM KADROLAR İÇİN SEÇİME GİDECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

Her yere sandık koyacağız

15´inci Genel Kurul konuşmasında, Türkiye işçi sınıfı için sorunların ağırlaştığını belirterek ?İşimiz çok vaktimiz az? diye konuşan ve herkesi göreve çağıran Türk Metal Sendikası Genel Başkan Pevrul Kavlak, Genel Kurul kararlarını vakit geçirmeden uygulamaya koydu. 

KARARLARI BİR AN ÖNCE UYGULAYACAĞIZ

Genel Başkan Pevrul Kavlak, erzak katkısından burslara, şube yapısından seçimlere kadar önümüzdeki dönemde neler yapılacağını Vardiya Gazetesi´ne değerlendirdi. Kavlak, 15´inci Genel Kurul´un alınan kararlarla sendikal mücadelede bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, ?Bize düşen bu kararları bir an önce uygulamak ve gereğini yerine getirmek? dedi.

ERZAK KATKISI BAYRAMDAN ÖNCE VERİLECEK

İşte Kavlak´ın Vardiya Gazetesi´ndeki açıklamaları: ?Genel Kurulumuz, tüzük değişiklikleriyle, üyemize maddi katkı yapabilmenin yolunu açtı. Bu sayede, daha önce söz verdiğimiz 100 milyonluk erzak katkısının 25 milyonluk ilk dilimini vermek için kolları sıvadık. Bütün üyelerimiz, bu katkıyı Kurban Bayramı´ndan önce almış olacak.?

AİDATLAR KATKI OLARAK İŞÇİLERE DÖNECEK

?Bundan önce toplam aidat gelirlerimizin üçte birini tasarrufa ayırıyorduk. Bundan sonra bu bölümü, üyelerimize katkı olarak geri vereceğiz. Bu katkının nasıl olacağına (erzak yardımı, alışveriş çeki, aidat indirimi, bireysel emeklilik sistemi) üyemiz doğrudan karar verecek. Hangisini istediğini o belirleyecek.?

DOĞRUDAN AİDAT İNDİRİMİ DÖNEMİ BİTİYOR

?Doğrudan aidat indirimi, istediğimiz sonucu vermiyor. Çünkü, indirime gittiğimiz bölüm için gelir vergisi ve diğer kesintilerle birlikte yüzde 40´a varan kayıplar oluşuyor. Yani yılda 200 liralık aidat indirimine gidilen bir üyemizin eline, kesintilerden sonra bir yılın sonunda ancak 120 lira geçiyor. Burada büyük bir kayıp var. Onun için doğrudan aidat indirimi yerine, bu kayba neden olmayacak başka yollar arıyoruz. Bu yolun hangisi olacağına üyemiz kendisi karar verecek.?

KOŞULSUZ VE KARŞILIKSIZ BURS

?Bizim için, çocuklarımız çok önemli. Hele hayat yarışına bir adım geride başlayan emekçi çocuklarının başarısı çok önemli. Bunun için üyelerimizin üniversite sınavında ilk 100 bine giren çocuklarına koşulsuz ve karşılık burs vereceğiz. O gün devlet öğrenciye ne veriyorsa, biz de aynısını vereceğiz.?

YENİ ŞUBELER GELİYOR

?Çok daha dinamik bir Türk Metal geliyor. Son 5 yılda iki katına çıkan üye sayımıza paralel olarak şube sayımızı artıracağız, böylece şube yönetimi ve temsilci sayımız da artmış olacak. Ve tüm bu kadrolar için seçime gidilecek, her yere sandık koyacağız. Kimin göreve geleceğine üyemizin iradesi karar verecek. Seçim sürecini Eylül ayında başlatıyoruz.?

GELİN ?TÜRK METAL´ DEYİN

?Gerek maddi katkılar, gerekse burslardan yararlanmak ya da seçim sürecine katılabilmek için tek koşulumuz var: Türk Metal üyesi olmak. Bunun için tepkisini bize istifa ederek gösteren üyelerimize sesleniyorum: Genel Kurulumuz sizin tepkilerinize kulak vermiş ve yukarıdaki kararları almıştır. Bunlardan yararlanmak, değişim ve dönüşüm sürecine katılmak ve katkı koymak için gelin, ?Yeniden Türk Metal´ deyin. Taşın altına elinizi koyun, sonra eğer hala memnun değilseniz, yeniden karar verin. Üyeliğinizin geçerli olması için bir aylık süre gerektiğini de unutmayın. Bir an önce harekete geçin.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ