Her yer neşeyle doldu

Her yer neşeyle doldu

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

Her yer neşeyle doldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kırıkkale´de düzenlenen törenle kutlandı.

MÜSTESNA GÜNLERDEN BİRİ

Cumhuriyet Meydanı´ndaki törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, burada yaptığı konuşmada, bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihin müstesna günlerinden birini olan TBMM´nin açılışının 96. yıl dönümü kutladıklarını söyledi.

BİSİKLET DAĞITILDI

Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, geleneksel çocuk oyunları, semazen gösterisi, 23 Nisan konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verildiği törende, Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi" kapsamında 78 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

COŞKUYLA KUTLANDI

Her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın tarihin önemli günlerinden birisi olduğunu vurgulayan Çetin, "Çünkü 20. yüzyıl başlarında Trablusgarp, Balkan ve Birinci Dünya Savaşlarını, 1911´lerden 1918´lere kadar devam eden bu 7 yıllık süreçte son derece önemli ve büyük savaşları kaybetmemizin ardından ülkemizin bugünkü topraklarını oluşturan başka bir ifadeyle 20 milyon metrekareye ulaşmış olan Osmanlı İmparatorluğu´nun has bahçesini temsil eden Anadolu´nun da kaybedilmesi gibi bir tehlikeyle yüz yüze gelmiştik. Bu bizim tarihimizin en sıkıntılı, bunalımlı dönemlerinden biridir. Bu dönemde ülkemizin yeniden şahlanışını, ayağa kalkışına ihtiyaç vardı. Bu başlangıç milli iradenin olaya el koyması olmuştur. Bu bayramda bir toplum için en çok üzerinde titrediğimiz kesimi oluşturan çocuklarımıza hediye edilmiştir. Bugünde yakından görüyoruz ki savaşlar en çok çocukları etkilemektedir. Kıyıya vurarak bütün dünyanın dikkatini çekmeyi başaran Aylan bebek örneğinde olduğu gibi büyüklerin savaşları daha çok küçüklere zarar vermektedir."

COŞKU BÜYÜK

Toplu fotoğraf çekiminin ardından sona eren törene, Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ