Her türlü şiddete karşıyız

Her türlü şiddete karşıyız

ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİSİ ETKİLENİYOR

Her türlü şiddete karşıyız

Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, şiddetin kişinin kendisine, bir başkasına veya topluma karşı yaralama, ölüm, psikolojik zarar, gelişme geriliği, yoksunlukla sonuçlanan ya da sonuçlanma olasılığı yüksek olan kasıtlı fiziksel güç olduğunu belirterek, şiddetin her türlüsünün son bulması gerektiğini kaydetti.

İSTATİKSEL BİLGİLER VERİLDİ

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine dair kanun kapsamındaki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu´nun Kadın Hizmetlerinin işleyişi ile alakalı bilgi ve veriler, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun´a dair tedbir kararları ve istatistiki bilgilerle ilgili sunumuyla başladı.

ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİSİ ETKİLENİYOR

Şiddetin en çok kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere, evsizlere ve mültecilere yönelik yapıldığını belirten Özkan, Türkiye´nin hemen her ilinde kadın konukevlerinin kurulduğunu ve buralarda şiddet mağduru kişilere önemli hizmetlerin sunulduğunu açıkladı.  Özkan, şiddetin kişinin kendisine, bir başkasına veya topluma karşı yaralama, ölüm, psikolojik zarar, gelişme geriliği, yoksunlukla sonuçlanan ya da sonuçlanma olasılığı yüksek olan kasıtlı fiziksel güç olduğunu söyledi.  Kadına yönelik şiddetin toplumu derinden etkilediğini belirten Özkan, bu konuda çocukların daha çok etkilendiğini ve psikolojilerinin bozulduğunu kaydetti.

ERKEN YAŞTA ZORLA EVLİLİKLER

Özkan´ın konuşmasının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde psikolog olarak görev yapan kadın hizmetlerinden sorumlu Selda Usul Ergörün´ün, ?Erken yaşta ve zorla evlilikler? konulu sunumu ile devam etti. Söz konusu toplantıda kadına yönelik şiddete ilişkin oluşturulan komisyonlar ve kurumların bu komisyonlardaki görevlerinin altı çizilerek, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyon çalışmalarının önemine vurgu yapıldı. Toplantıya ayrıca, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Alb. İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı´da katıldı.

Haber Merkezi



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü