Her şeye büyük zam, emekliye küçük zam

Her şeye büyük zam, emekliye küçük zam

TÜED KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANI ZEKERİYA AYTEKİN YÖNETİM KURULU ADINA YAPTIĞI AÇIKLAMADA 2018 ZAMMINI DEĞERLENDİRDİ

TÜED KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANI ZEKERİYA AYTEKİN YÖNETİM KURULU ADINA YAPTIĞI AÇIKLAMADA 2018 ZAMMINI DEĞERLENDİRDİ

Her şeye büyük zam, emekliye küçük zam

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin önceki gün açıklanan emekli maaşı zammı ile ilgili yaptığı açıklamada emeklinin sukutu hayale uğratıldığını söyledi. Aytekin ?Her şeye büyük zam emekliye gelince küçük zam? diyerek tepkisini ifade etti 

EMEKLİ HAYALİ SUKUTA UĞRADI

Aytekin açıklamasında ?2018 yılı ilk altı ayı için  emekliye verilen zam emeklileri hayali sukuta uğratmıştır. Yapay enflasyon verileri emeklilerin beklentilerinden yine uzak kalmıştır. Bundan böyle emeklilerin yaşam standartlarına uyacak yeni bir tüketim kalıbı oluşturularak hesapların buna göre yapılması gereğine inanmaktayız, dedi

EMEKLİ MAAŞINA SADECE 51 TL YANSIDI

Aytekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?SSK ve Bağ kur emeklileri maaşlarına yansıyan 5.69 zam en düşük emekli maaşına 51 TL artış sağlamış olup bunun karşılığı da 1 simit alınır olmuştur. Bu komik artıştan kurtulmak için yüzdeli artıştan ziyade seyyanen zam verilmesi daha adil olacağı inancını taşımaktayız.?

NORM VE STANDART BİRLİĞİ SAĞLANMADI

Diğer taraftan uygulanan zamlara rağmen yeni emekli olanlarla ilgili hala norm ve standart birliği sağlanamamıştır, bunun nedeni yıllardır dikkat çektiğimiz intibak düzenlemesinin yapılamamış olmasıdır. 2000 öncesi emeklilerimiz için yapılan intibak artışı aylıklara yansıdı, ancak 2000 sonrası emeklilerimiz içinde intibak yapılması kaçınılmaz bir gereklilik olmuştur..?

SEYYANEN ÖDEME YAPILMASINDAN YANAYIZ

Son olarak dileğimiz odur ki kayıplarımızın giderilmesi için 2016 yılında olduğu gibi seyyanen 100 TL verilmesinin yanı sıra ülkemiz ekonomisi 2017 son çeyreğinde yüzde 11.1 büyüdüğüne göre emeklinin de cebinin büyümesi için bayramlarda 1 er ikramiye verilmesi inancını taşımaktayız. Bahsetmiş olduğumuz emeklilerin sorunları çözüldüğü zaman emeklilerimiz bütün ülkeyi bayram yerine çevirecektir.?



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü