Her insan hakkını özgürce kullanmalı

Her insan hakkını özgürce kullanmalı

İNSAN HAKLARI GÜNÜNDE VALİ KOLAT´TAN ANLAMLI KONUŞMA

Her insan hakkını özgürce kullanmalı

Kırıkkale Valiliği ve İl İnsan Hakları Kurulu tarafından ?10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen konferansta konuşan İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Ali Kolat, ülkemizde insan haklarının garanti altında olduğunu belirterek, ?Her insan hakkını özgürce kullanmalı? dedi.

BİRLİK BERABERLİK

Kırıkkale Valisi Ali Kolat konferansta yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; ?İnsan denilince hepimizin düşündüğü ve insan olarak ta bir arada olmak toplum içerisinde olmak ve birlikte hareket etmek açısından da birçok hakkımız, hukukumuz ve ilişkimiz söz konusudur. Allah insanı şerefli mahlûk olarak yaratmıştır. Yaratılış ile insanın en mükemmel şeklinde yaşamayı ve hak ettiği anlamına çıkar. İnsan olarak hepimizin birbirimizle ilişkisi vardır. Daha sonra mevzuatla düzenlenen ve anayasalarla düzenlenen hakları vardır. Bu hakları ne kadar özgür kullanabilirsek o kadar iyi olur. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde bunlar tek tek sayılmıştır. Bir insanın hangi haklara sahip olduğu bireylere anlatılmıştır. Bu haklara sahip olmak yetmiyor. Özgürce kullanmalıyız.?

HERKESİN HAKKI

?Özgürce haklarını kullanamıyorsanız orada insan hakları yoktur´ diyen Kolat, ?Özgürce bu hakları kullanabilmek özgür bir toplum olmayı da gerektirir. Özgür toplumlar demokrasisi gelişmiş insan haklarını, hukukun üstünlüğünü kabul eden devletlerdir. Orada seçme seçilme hakkı, inanç ve düşünce özgürlüğü, mülk edinme hakkı, düşünme hakkı, çalışma hakkı vardır. Bunlar Anayasal çerçevede garanti altına alınmışsa önemli bir adımdır. İnsan hakları garanti altına alınmıştır. Avrupa sözleşmelerine de imza atılmıştır. Dolayısıyla bu noktada önemli bir adım atıldı. 30 Haziran´da 6332 sayılı kanunla insan hakları kanunu düzenlendi. Bu kurul çerçevesinde birde illerde il insan hakları kurulu kuruldu. Vatandaşlarımız ise bizlere müracaatlarda bulunuyor. Kurulumuz gerekeni yapıyor.?

5 MÜRACAAT

İl İnsan Haklarına geçmiş yıllarda 45 olan müracaatlar olduğunu bu yıl ise sadece 5 müracaat olduğunu dile getiren Kolat, ?Bu 5 müracaat ise F tipi cezaevinden oldu. Arkadaşlarımız bunu inceleyerek gereğini yaptılar. Bizim inanç bazında da kul hakkı son derece önemlidir. İllaki bir alış verişten dolayı bir hakkın geçmesi değildir. Trafiği ihlal ediyorsanız bile orada kul hakkı vardır? diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ