Her çocuk özel bir yetenekle doğar

Her çocuk özel bir yetenekle doğar

ÇAĞA AYAK UYDURMAK ZORUNDAYIZ

Her çocuk özel bir yetenekle doğar

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, her insanın özel bir yetenekle doğduğunu ve bu yeteneğin ortaya çıkarılması için özel eğitim merkezlerinin önemli olduğunu söyledi. Çocukların hangi tür yetenekleri olduğunun ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Haktankaçmaz, bu konuda öğretmenlere, velilere büyük görev düştüğünü bildirdi.

ÇAĞA AYAK UYDURMAK ZORUNDAYIZ

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırladığı çalışmaların yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı´nın açılışına katıldı. 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda başlayan programda açıklama yapan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Türkiye´de birçok başarılı ve çağa ayak uyduran çocukların olduğunu belirterek, bu çocukların özel yeteneklerinin açığa çıkartılması gerektiğini söyledi. Her insanın özel bir yetenekle doğduğunu, bu yeteneğinin açığa çıkarılmasında ise Özel Eğitim Merkezlerine büyük görev düştüğünü belirten Haktankaçmaz, devlet okullarının belirli bir müfredata göre hareket ettiğini ve yeteneklerin pek açığa çıkarılamadığını iddia etti.

ÖZEL BİR YETENEKLE DOĞAR

Vali Haktankaçmaz, ?Her insan esasında özel bir yetenekle doğar ama bunun keşfedilmesi gerekir. Bazılarında bu özellik çok güçlüdür, bazılarında ise çok zayıftır. Bu merkez hakikaten bu anlamda bu boşluğu dolduruyor ve çok ciddi bir hizmeti yerine getiriyor. Okullarımızda belli bir müfredat çerçevesinde eğitim veriliyor ama bu özel yetenekli çocukları ayrı bir şekilde ele almak lazım. Onları çok sıkmadan, hangi konuda kabiliyetleri, üstün yetenekleri varsa o özelliklerinin, o becerilerinin ortaya çıkarılması lazım. Çocuklarımız için bugün ne kadar yorulsak, ne kadar zahmete girsek azdır. Onlar bu ülkenin geleceği. Dün 23 Nisan törenlerinde de söyledim. Bizler emanetçiyiz.?

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR

?Bugünkü yetişmiş neslin, aktif neslin yaptığı çalışmalar; çocuklarımıza daha iyi bir vatan, daha güçlü bir ülke, daha iyi bir devlet idaresi bırakabilir miyiz onun gayreti ve çabası içerisindeyiz? dedi.  Bu tür eğitim kurumları vesilesiyle, bugüne kadar değerlendirilemeyen; çocuklarımızdaki, gençlerimizdeki ve genel olarak insanımızdaki potansiyeli bundan sonra çok daha iyi bir şekilde değerlendirme gayret ve çabası içinde olunacağına işaret eden Haktankaçmaz, Bilim Fuarı´nın açılışına katılan öğrenci velilerini gayretlerinden dolayı takdir ederek, fuarın açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

İLGİNÇ PROJELER YER ALDI

Okul Müdürü Mehmet Atalay ise Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezinin; okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmaları amacıyla açılmış özel bir eğitim kurumu olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından, Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisinin ardından, birbirinden güzel ve ilginç projelerin yer aldığı serginin açılışını yapan Vali Haktankaçmaz, projeler hakkında öğrencilerden bilgi alıp, projelerin yer aldığı sergiyi gezdi. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılış törenine ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Müdür Yardımcıları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü