Hepimiz engelli adayıyız

Hepimiz engelli adayıyız

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer her bireyin birer engelli adayı olduğunu belirterek engellilerle ilgili duyarlı olmamızı istedi.

ENGELLİLERİ YOK SAYMAYALIM

Göçer 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Bir gün hepimiz engelli olabilir ve toplumda engelli olmanın ne demek olduğunu anlayabiliriz. Ancak bu demek değil ki; şu anda herhangi bir engelimiz olmadığı için engelli kardeşlerimizi unutalım, onları yok sayalım, onların neler yaşadığını anlamayalım. Tam tersi bugün ülkemizde olmayan sosyal adaleti var kılmak, insan haklarını yaşatabilmek için ilk önce engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmamız ve onların toplum içerisinde görünür olmaları için her türlü mücadeleyi vermemiz gerekmektedir” dedi.

ENGELLİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME YAPILMALI

Göçer açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Bugün Türkiye’de birçok konuda olduğu gibi engellilerimiz de birçok sorun yaşamakta ve toplum içerisinde görünür görünmez birçok ayrımcılığa maruz kalmaktadır. Siz hiç müziğin ritmini duyamadığınız halde halaya tutuşmak istediniz mi? Tekerlekli sandalyede oturup da koşmayı denediniz mi? Çocuğunuzu okula sırtınızda götürmek zorunda kaldınız mı? Bu soruların yanıtlarını düşündüğümüzde engelli ya da engelli yakını olan vatandaşlarımızı daha iyi anlayabileceğimize ve bu şekilde doğruyu yakalayabileceğimize inanıyorum.”

HER 100 KİŞİDEN 12’Sİ ENGELLİ  

“Ülkemizde yaşayan 100 vatandaşımızdan ortalama 12’si engellidir ve bu insanlarımız hayatlarının büyük kısmında ciddi zorluklar yaşamaktadır. Engellilerin sosyal, ekonomik, siyasi ve mimari planların hazırlanması sürecinde çoğu zaman göz ardı edilmesi, ülkemizin bu konuda erişmek niyetinde olduğu uluslararası standartların altında olduğunu göstermektedir. İşte 3 Aralık, engellilerle alakalı aksaklıkların yetkili mercilere tekrar hatırlatılması ve toplumun dikkatinin engellilerin problemlerine çekilmesi için son derece önemli bir fırsattır. Tüm engelli kardeşlerimizin MHP Kırıkkale il başkanlığı olarak hak ve isteklerinin takipçisi olacağımızın sözünü vererek engelli kardeşlerimizin 3 Aralık engelliler gününü kutluyor. Hepsine selam ve saygılarımı sunuyorum.”



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü