Hepimiz ahlaktan ve güzellikten yanayız

Hepimiz ahlaktan ve güzellikten yanayız

KÜ´DE 2´NCİ ULUSLARARASI DEĞERLER EĞİTİMİ KONGRESİ

Hepimiz ahlaktan ve güzellikten yanayız

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen, ?2´nci Uluslararası Değerler Eğitimi Kongresi?  Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salon´da düzenlendi. Düzenlenen kongreye Vali Ali Kolat, Yüksek Öğrenim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, Akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

EĞİTİM ÖNEMLİ

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, kongrenin konusu hakkında davetlilere bilgiler vererek, organizasyonda düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, eğitimin insan hayatının her döneminde çok önemli bir yere sahip olduğunu, üniversiteye gelen öğrencilerin buradan her türlü eğitimi alarak ayrılmaları için uğraştıklarını belirtti. Programda, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay´da bir değerlendirme yaparak,  etik ve ahlaki değerler arasında hiçbir fark olmadığını, etik değerler dilde, ahlaki değerlerin ise dış dünyada var olduğunu ifade etti.

DÜŞÜNMEK LAZIM

Vali Ali Kolat programda yaptığı konuşmada; ?Kırıkkale Üniversitesinin Eğitim Fakültesi ile organize ettiği Değerler Eğitimi dolayısıyla bir aradayız. Üniversitemizin bu güzel organizasyonundan dolayı teşekkür ediyorum. Hepimizin katıldığı, hepimizin ortak noktası değerler eğitimi konusunda bir aradayız. Hepimiz ahlaktan ve güzellikten yanayız. Ama bu niye ve neden olmuyor bunları düşünmek lazım. Bunların eğitim ve öğretim eksikliğinden kaynaklandığı anlaşılıyor. Son yıllardaki globalleşme ve küreselleşme, kültürler arasındaki geçişleri hızlandırmıştır. Göçler ve şehirleşmeler bizlerin bir takım alışkanlıklarımızı, düşüncelerimizi, örf adet ve geleneklerimizi aşındırmıştır. Bu anlamda da insanlık olarak çok daha iyiye gittiğimiz söylenemez. Bir taraftan savaşlar, bir taraftan terör olayları, bir taraftan bakıyorsunuz ahlaksızlık, yani hemen her konuda kötüye gidiyoruz. Bu anlamda üniversitemizin yaptığı bu organizasyon için ben teşekkür ediyorum.

HAKSIZLIK YAPIN DEMEZ

Hakikaten bütün dinler, bütün inançlar, değerler eğitiminden yanadır. Hiçbir din öldürün demez. Hiçbir din, hırsızlık, haksızlık yapın demez. Yani bütün dinler insanlara iyiliği ve doğruluğu gösterir. İslamiyet´te de böyledir. Cenab-ı Allah insanları en şerefli mahlûk olarak yaratmıştır. Ama iyilik yapmayanları da en aşağılık seviyeye göndermiştir. Yine Peygamber Efendimiz, ?Beni Allah terbiye etti, hem de en güzel şekilde terbiye etti? diyor. Yani bizim geçmişimize ve kültürümüze bakarsak, hem dini eğitim anlamında, hem de ahlaki eğitim anlamında, tarihe, insanlığa örnek olmuş bir geleneğe sahibiz. Bu düşünceyi destekleyen birçok vakıflar ve dernekler kurmuşuz. Devletimizin ve hükümetimizin çok ciddi çalışmaları var. İlkokullarımızda değerler eğitimi konusunda çalışmalar var. Ama yine de bir yere varamıyoruz. Bu çalışmalar çok güzel ama burada bir eksiklik var. İnşallah bu tür sempozyumlar, eksiğimiz nerede, başarısızlığımız nerede, bunları ortaya çıkarmak açısından ciddi katkısı olacaktır. Bu sabah televizyonda beni çok üzen bir haberle karşılaştım. Batı ülkelerin birinde cadılar bayramı yapılıyor. Orada Suriyeli bir kadını canlandıran birisi var. Kadının kucağında bir bebek var. Yani bu, o kadar insanlık dışı bir anlayış ki, Suriyeli kadını cadılar bayramında kullanıyor. Suriye büyük bir dram yaşıyor. Herkesin bunu sahiplenmesi gerekirken, bunu oyun meselesi haline getirilmesi insanlık adına utanç vericidir. Kırıkkale muhafazakâr bir yapısı olan bir ilimiz. Burada bile madde bağımlılığı ciddi boyutlarda. Hepimize değerler eğitimi konusunda ciddi görevler düşüyor. Lütfen toplumsal değerlerimize sahip çıkalım. Ben bu vesileyle bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?dedi.

PLAKET VERDİ

Konuşmalardan sonra, Kırıkkale Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi öğrencileri, davetlilere bir konser verildi. Programda, Amerika Birleşik Devletleri Missouri Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Melinda Bier, programa katılanlara, değerler eğitimi ile ilgili bir sunum yaptı. Daha sonra, Valimiz Sayın Ali Kolat, Missouri Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Melinda Bier´e katılımlarından dolayı bir plaket verdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti