Hemşirelik mesleğinin temeli insan sevgisidir

Hemşirelik mesleğinin temeli insan sevgisidir

SAĞLIK SİSTEMİNİN ÖNEMLİ UNSURU

Hemşirelik mesleğinin temeli insan sevgisidir

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Öztürk bu mesleğin temelinde insan sevgisinin olduğunu söyledi.

TEMELİ İNSAN SEVGİSİNE DAYALI

Öztürk, mesajında, hemşirelik mesleğinin tarihin çok eskilere dayanan, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslek olduğunu belirtti.

SAĞLIK SİSTEMİNİN ÖNEMLİ UNSURU

Bu kutsal mesleğin geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydetmiş sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti: "Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, kimi zaman zor şartlar altında, vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedir. Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Hemşirelerimiz güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarından olmuştur. Bu bağlamda özveriyle hizmet veren bütün meslek mensuplarına teşekkürlerimi sunar, tüm hemşirelerimizin Hemşireler Günü ve Haftasını kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim."

PUSULA HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ