Hemşireliğe ilk adım

Hemşireliğe ilk adım

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf öğrencileri ?Hemşireliğe Giriş Yemini? etti. Yemin öncesi beyaz önlüklerini giyen 66 hemşire adayı, mutluluklarını aileleriyle paylaşırken duygusal anlar yaşadılar.

KUTSAL BİR MESLEK 
Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, bu mesleğin önemli bir meslek olduğunu dile getirdi. Sağlığın hayatın her döneminde önemini koruyan en temel ihtiyaçlardan bir tanesi olduğunu belirten Erdem, ?Hemşirelik mesleğinin temelinde sevgi yatar.? dedi.
Hemşireliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise; ?Hastalara daha iyi hizmet etmek ve onların daha çabuk sağlığına kavuşmasını sağlamak için özveri isteyen kutsal bir meslektir? şeklinde konuştu. 
DAHA ÜST SEVİYELERDE OLMALIYIZ 
Hemşire konusunda kadro alamadıklarını belirten Yıldız, ?Kendi imkânlarımızla 4 B kapsamında hemşire alma konusunda da başarılı değiliz. Bu konuda Sağlık Müdürlüğümüz bizlere gereken desteği sağlıyor fakat bu destek bize yeterli değil? ifadesinde bulundu. Diğer üniversiteler ile çoğu programlarda ortak noktalarının olduğunu dile getiren Yıldız, ?Daha üst seviyelerde olmak istiyorsak, öğretim üyesi yetiştirmeliyiz. Bu konuda devletimizin bizlere sağlayacağı desteği çok önemsiyoruz. Ama bizlere karşı sağlanan bu desteğin de yeterli olduğunu söyleyemeyiz? dedi.
YEMİN ETTİLER
Yıldız?ın ardından Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Güngüneş?te, Kırıkkale?de sağlık alanında yaptıkları çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verdi. Müdür Güngüneş?in sunumunun ardından hemşirelik bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri tarafından sinevizyon gösterisi ile şiir dinletisi gerçekleştirildi. Son olarak öğrencilere, öğretim görevlisi Senay Topuz tarafından hemşirelik yemini ettirildi.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü