Hemşirelerin güven bunalımı sorgulanmalı

Hemşirelerin güven bunalımı sorgulanmalı

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkan Recep Akdoğan, Ebe ve hemşireler haftası ile ilgili basın açıklaması yaptı. Hastane yönetimlerinin hemşire ve ebelerin eleştirilerini çalışma barışının sağlanması adına dikkate alınması gerektiğini savunan, Akdoğan hemşire

SAĞLIKTA KADIN EMEĞİ

Kurumlarda ekip ruhunu kazandırma adına gerekli tedbirler alınması gerektiğin belirten, Sağlık Sen Kırıkkale Şube Başkan Recep Akdoğan ?Sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez emekçileri olan hemşire ve ebeleri, çalışma hayatlarında zorlayan, stres ve tükenmişlik duygusuna iten sorunların aynı zamanda toplum sağlığını ve sağlık hizmetlerinin geleceğini de olumsuz etkileyeceği muhakkaktır. Bu nedenle, ?Sağlıkta Kadın Emeği Türkiye Araştırması?nda öne çıkan tespit ve öneriler, sendikamızca başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere ilgili kurumlara rapor olarak sunulacaktır.?

YAPISAL DÖNÜŞÜMLER

?Türkiye?de 2003 yılında başlayan ve 7 yılı aşkın süredir uygulamada olan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanma oranları ciddi şekilde artmıştır. Bu oransal artışta toplam nüfustaki artışın yanı sıra, yapısal dönüşümlerle sağlık hizmetine erişimin geçmi­şe oranla daha kolay hale gelmesinin etkisi büyük olmuştur.

SON DERECE AĞIR BİR YÜK

?Yani sağlık hizmetlerinin sayısı ve standartları, özveri ve insanüstü gayretin sonucu yükselmekte iken, bu özverinin ve gayretin sahipleri olan sağlık çalışanlarının çalışma koşulları gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Vatandaşın sağlık hizmeti talebinin geri çevrilmesi veya tehir edilmesi mümkün olmadığı sağlıkta, hizmetlerin eksiksiz ve sorunsuz yürütülmesi sorumluluğu, sağlık çalışanlarının üzerinde son derece ağır bir yük haline gelmiştir.?

HEMŞİRE VE EBELERİN ÖZLÜK HAKLARI

?Sendikamızın Türkiye çapında gerçekleştirdiği Hemşire ve Ebelerin sorunları ve beklentileri araştırması şu sonuçları ortaya koymuştur: Çalışma performanslarını olumsuz etkileyen, aile ve sosyal sorumluluklarını kısıtlayan fazla çalışma ve nöbetler mutlaka azaltılmalıdır. Kurumlardaki ücret dengesizliğini ve döner sermaye dağılımındaki adaletsizlikleri giderecek tedbirler alınmalıdır. Hekimlerde olduğu gibi hemşire ve ebelerle birlikte tüm hekim dışı sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri emekliliklerine yansıtılmalıdır. Ayrıca sözleşmeli kadrolu ayrımının ortadan kaldırılması, hakların eşitlenmesi konusunda yasal düzenleme önemli bir talep olarak ortaya çıkmaktadır. Bu istekler hemşire ve ebelerin özlük haklarının iyileştirilmesi açısından gerekli olduğu gibi, sağlık kurumları çalışanları arasındaki çalışma barışının sağlanması ve hemşirelerin, ebelerin, doktorların ve diğer personelin ekip halinde daha yüksek performansla çalışması açısından da gereklidir.?dedi.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü