Hemşireler, günlerini kutladı

Hemşireler, günlerini kutladı

2-18 Mayıs ´Hemşireler Haftası´ etkinlikleri çerçevesinde Sulakyurt Belediyesi konferans salonunda program düzenlendi. Programa Kaymakam Harun Kazez, Belediye Başkanı Ali Şahin, Jandarma Komutanı Ali Galip Kocaman, daire amirleri ile Hakim Mehmet Çakıroğl

KUTSAL MESLEK 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Kaymakam Kazez, hemşirelik mesleğinin önemine değinerek, öğrencilerin hemşirelik mesleğinin yanı sıra lisans eğitimi de alarak gerek kendi alanlarında gerekse başka alanlarda bir üniversite bitirmeleri tavsiyesinde bulundu.Program daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar, şiirler ve ana teması sağlıkla ilgili konuları içeren tiyatro oyunları oynandı.Hemşirelik Bölüm Şefi Aydan Acar düzenlenen programda konuşma yaparak hemşirelik mesleğinin kutsal meslekler arasında yer aldığını söyledi. 
4 YIL SÜREN EMEK 
Bölüm şefi Acar, ?Sulakyurt Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak 1990 yılından itibaren ülkemizin dört bir yanına yetiştirdiğimiz hemşire, att, tıbbi sekreter kadrolarında yüzlerce öğrencimizi mezun ederek sağlık ordusuna personel olarak kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. 4 yıl boyunca büyük emeklerle yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi mezun yapmanın gururunu ve yerine yeni öğrenciler yetiştirmenin ise sevincini yaşamaktayız. Bugün hemşirelik haftası nedeniyle bu günümüzü kutluyoruz. Öğrencilerimiz ve sizlerle birlikte en mutlu günümüzü yaşıyoruz.?
HASTALARLA ARKADAŞ GİBİYİZ
 ?Hemşirelik mesleği, hastalarımızın en çok ihtiyaç duydukları zamanda hemen yanı başlarında bulabildikleri en kutsal mesleklerden biridir. Zaman olur hastanın sancılarını dindirir, zaman olur hastası için sabahlara kadar uyumadan onun tedavisi ile meşgul olur. Mesleğin temelinde din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, insana sevgi, saygı, yardımseverlik ve insan haklarına değer verme vardır.  Her türlü sağlık hizmetinin dengeli, ulaşılabilir, sürekli ve kaliteli verilmesinde en önemli faktör sağlık hizmetlerini sunan personellerin ekip çalışması içersinde olmasıdır. Bu ekip içersinde olmazsa olmaz ve en temel sağlık personeli de hemşirelerdir.? dedi.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü