HEM HER ŞEY ‘VAR’, HEM HİÇBİR ŞEY ‘YOK’

HEM HER ŞEY ‘VAR’, HEM HİÇBİR ŞEY ‘YOK’

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, “Yarının Türkiye’si için çalışıyoruz ve buradan bir kez daha söz veriyoruz. ‘Yarının Türkiye’sinde; herkesin hakkını gözeten adil bir anayasa olacak." dedi

EMZİKLİ BEBEKLERİ DAHİ HEDEF ALIYORLAR

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, haftalık olağan basın açıklamasında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısına ilişkin konuşan Kutluca: “Hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Emzikli bebekleri dahi hedef alan terör örgütlerini, siyaset ile şiddet ve terör mefhumlarını birlikte düşünenleri, buna alet olanları ve tüm işbirlikçilerini lanetliyorum.” ifadelerini kullandı.

‘AMA’SIZ VE ‘FAKAT’SIZ HERKES BUNU BÖYLE BİLMELİ

Kutluca, kamuoyunun zihnindeki soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Terör ile insanlık, şiddet ile vicdan, patlama ile siyaset kelimelerinin aynı cümle içerisinde kullanılır hale gelmesi bile acı vericidir, kabul edilemez bir durumdur. Öncelikle ‘ama’sız ve ‘fakat’sız herkes bunu böyle bilmeli, böyle kabul etmelidir. Ardından da elbette, kamuoyunun zihninde oluşan tüm soru işaretleri de giderilmelidir. Sınır güvenliğinden, aksayan istihbarat ve emniyet zafiyetine kadar her sorun mutlaka cevaplandırılmalıdır”

KLASİK AÇIKLAMALARLA GEÇİŞTİRİLEMEZ

“Teröristlerin ayakkabı numaralarını dahi bildiklerini iddia  edenler, bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin kim olduğunu da herhalde biliyorlardır, bilmeleri gerekir. ‘Mesaj alındı’ cümlesini kuranlar, hangi mesajları aldıklarını ve bunun karşılığında hangi adımları atacaklarını ne zaman açıklayacaklar? Elbette insanlarımızın zihninde daha çok soru ve ayrıntılar var; ancak bu ifade ettiğim konular aydınlatılması ve cevaplarının tatmin edici şekilde verilmesi gerekir. Zira bu alçak saldırı, ‘hesabını soracağız’, ‘en ağır şekilde karşılık vereceğiz’ gibi artık sıkça tekrarlanan rutin ifadelerle ve klasik açıklamalarla geçiştirilemez”

BÜTÜNCÜL BİR BAKIŞLA TEDBİRLER ALINMALIDIR

Hem kamuoyunun sağlıklı bir şekilde aydınlatılması hem de bu tür acıların tekrar yaşanmaması için bütüncül bir bakış açısıyla tedbirlerin alınması gerektiğini kaydeden Kutluca, “Meselelere bütüncül bakabilmek olmazsa olmazdır. Zira terör; dış politika, adalet, eğitim ve ekonomiden bağımsız düşünülemez. Bu konuların herhangi birindeki zafiyet, bir diğerini etkilemekte; bir yerde yapılan bir yanlış, diğer tüm sonuçları etkilemektedir. Bugün hâlâ terörü konuşuyorsak, yıllarca evvel yapılan ve bugün hâlâ tekrar edilen hatalar görmezden gelindiği içindir. Bugün canımız bir kez daha yandıysa, 2000’lı yılların başında Irak ve Afganistan’a ABD müdahalesine yeşil ışık yakanların ve BOP’a figüran olanların hatalarının sonuçlarındandır. İstanbul’un kalbinde bombalar patlıyorsa hâlâ, bunlar Suriye’ye düşen bombalardan bağımsız düşünülemez” diye konuştu.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız