Hem beddua ettiler, hem de dua okudular

Hem beddua ettiler, hem de dua okudular

Tüm ülkede olduğu gibi Kırıkkale'de de bu vahşete tepki çığ gibi büyürken bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollarından geldi. CHP'li hanımlar Özgecan'ın katillerine beddua, Özgecan ve ailesi için dua ettiler.

ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİNE TEPKİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR...

Hem beddua ettiler, hem de dua okudular

Tüm ülkede olduğu gibi Kırıkkale’de de bu vahşete tepki çığ gibi büyürken bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollarından geldi. CHP’li hanımlar Özgecan’ın katillerine beddua, Özgecan ve ailesi için dua ettiler.

KURAN-I KERİM OKUTULDU

Tüm ülkede olduğu gibi Kırıkkale’de de Mersinde canice katledilen Özgecan Aslan olayına tepki çığ gibi büyüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları’da bu vahşete tepkisiz kalmayarak, basın açıklaması yaptı. CHP İl Yönetiminde görevli Selma Demirhan’ın yaptığı konuşmanın ardından ise Özgecan Aslan için Kuran-ı Kerim Okutuldu. Babaannesi vefat eden İl Başkanı Ahmet Önal katılmazken, yapılan açıklamaya il yönetimi, kadın kolları ve partililer katıldı. Özgecan Aslan’ın anısına mum yakılarak yapılan açıklamada Demirhan, Dünyada ve Türkiye’de kadınlara yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirtti. Demirhan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Dünya tarihinin gelinen noktasında kadınlar erkeklerle her alanda eşit olduklarının eksik etek, yarım akıl olmadıklarının kadın olarak tek görevlerinin evde 3 çocuk doğurmak olmadığını bilinciyle erkeklerle eşit eğitim hakkı eşit meslek uygulama hakkı, eşit çocuk büyütme hakkı, eşit mal edinme ve parası üretme hakkı ve sosyal yaşantı ve eşit özgür hareket ettikçe erkekler tarafından daha fazla baskı ve şiddete maruz bırakılmaktadır. Günümüzde en ilkel toplumlardan ve en gelişmiş toplumlara kadar bütün kadınlar geleneksel kavramlarında etkisiyle fiziksel, cinsel, ekonomik, psikolojik şiddete maruz bırakılıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

6 YILDA 4 BİN KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

“Resmi rakamlara göre ortalama 1 ayda 20’e yakın kadın erkekler tarafından öldürülüyor” diyerek resmi rakamlar ile konuşmasına devam eden Demirhan, “Bunların bir kısmının cesetleri hala bulunamamıştır. 6 yılda öldürülen kadın sayısı 4 Bin dir. 14 Şubat sevgililer gününde dahi bu ülkede kadın cinayetleri işlenmektedir. Bu rakamlar bile aslında toplum olarak avrupa’nın ne kadar gerisinde olduğumuzu ortaya koyuyor. Acaba bu çağ dışı kavramı hamile iken sokağa çıkmayacaksın, kadın erkek bir değildir. Bu ahlaksızlıktır. Kadın ve erkeğin aynı merdiveni kullanmaları tehlikelidir. Ya da 6 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir diyebiliyorlar. Topluma kadın erkek eşitliğini kaldıracaklarını üstü kapalı söyleyenlerin kadın eğitim kaldırılsın diyenlerin ya da tüm okullar imam hatiplere çevirenlerin zorunlu din dersi dayatmaları anaokullarına kadar indirmeye çalışanların hiç mi vebali yok. Hepinizin medeni kanununa kadın erkek eşitliği ve seçme ve seçilme hakkı verenlere toplum inde çalışma hakkına özgürce yer almamıza sağlayan cumhuriyete sahip çıkmaya davet ediyorum. Hepinizi yeni Özgecan cinayetleri işlenmeme haklarımızı elimizden almaya karşı sesimizi en gür şekilde çıkarmamıza çağırıyorum” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ