Hem Ankaralılar hem Kırıkkaleliler faydalansın

Hem Ankaralılar hem Kırıkkaleliler faydalansın

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara-Kırıkkale yolu üzerinde `Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi` için çalışmalara başladıklarını söyledi. Gökçek, "İlk etapta yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda hem Ankaralıların hem de Kırıkkalelilerin

SIK SIK GÖRÜŞÜYORUZ

Başkan Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi`nin ilk etap çalışmalarını önümüzdeki yılın ortalarında tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi. Gökçek, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın girişimleri ile gerçekleştirilecek 30 kilometre uzunluğundaki Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi`nin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Kırıkkale Valiliği yetkililerinin, kendisinin ve Bakan Atalay`ın da katıldığı toplantılarda değerlendirildiğini hatırlattı. Başkan Gökçek, nehir boyundaki 30 kilometrelik bir alanda rekreasyon alanı oluşturulmasına karar verildiğini bildirdi. Başkan Gökçek, şunları kaydetti: "Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi bu kapsamda 12.02.2013 tarihinde 244 sayılı kararıyla dev rekreasyon alanı projesinde ilk adımı atmıştı.

İLK ETAP İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

30 kilometrelik Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi`nin ilk etabı olan Irmak beldesi ile Kalecik yol ayrımı arasında kalan yaklaşık 500 bin metrekarelik rekreasyon alanı için hemen çalışmalara başladık. İhale, iş ve işlemlerinin yürütülmesi ve uygulama çalışmalarını gerçekleştirmek üzere de Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı`nı görevlendirdik. Bu kapsamda Ankara ve Kırıkkale`yi ortak bir piknik alanında buluşturacak rekreasyon alanı projesinin Irmak beldesi ile Ankara –Kırıkkale yolu Kalecik yol ayrımı arasında kalan 1. etabını oluşturan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımız tarafından hazırlandı. Söz konusu planlar Kırıkkale İl Genel Meclisi ve Irmak Belediye Meclisi`nin Ağustos ayında imzalanan kararlarıyla onaylanarak yürürlüğe girdi ."

2014`ÜN ORTALARINDA TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Planların onaylanarak yürürlüğe girmesi üzerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı`nın hemen harekete geçtiğini belirten Gökçek, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi rekreasyon alanı ilk etabının peyzaj projeleri, mesire, konaklama ve oturma alanlarının tasarımına başlandığını bildirdi. Başkan Gökçek, "Mesire yerlerinin yanı sıra, Kızılırmak`la bütünleşen peyzajlar, ağaçlandırma alanları, çocukların oynayıp eğlenebileceği, koşu ve yürüyüş yolları, bisiklet yolları gibi her yaştan insanın ilgisini çekecek etkinlik alanları oluşturulacak. Böylece inşallah önümüzdeki yılın ortalarında hem Ankaralılar hem de Kırıkkaleli hemşerilerimiz ortak dev bir mekâna kavuşmuş olacaklar." ifadelerini kullandı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü