Hem eğlendiler hem kuralları öğrendiler

Hem eğlendiler hem kuralları öğrendiler

ÖĞRENCİLERE HAYAT DERSİ

Hem eğlendiler hem kuralları öğrendiler

112 çağrı merkezine gereksiz aramaların ve ambulansların trafikte geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik bilgilendirme çalışmaları kapsamında bilgilendirme çalışması yapılıyor. Köy okullarında minik öğrencilere uygulamalı eğitim veriliyor. 

YAŞAMA YOL VER

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan ?Yaşama yol ver? medya kampanyası kapsamında Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli tarafından köy okullarında bilgilendirme çalışması yapılıyor. ?´112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi´´ konularında toplumsal farkındalığı artırmak, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Delice ilçesine bağlı Büyük Avşar Köyü İlkokulu ve Ortaokulunda toplam 63 öğrenciye, Çerikli Köyü Atatürk İlkokulunda toplam 168 öğrenciye eğitimler verildi.

GÜVENLİK ŞERİDİNE DİKKAT

Konuyla ilgili yapılan açıklamada yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için yapılan güvenlik şeritlerinin başka araçlar tarafından kullanılması, bazı sürücülerin ambulansa yol vermemesi ya da verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu gibi nedenler ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır. Bu kapsamda ilimizde bulunan tüm taksi ve dolmuş durakları ziyaret edilip afiş, broşür ve araç içi bilgi kartları dağıtılmış olup vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmaları konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. Yapılan bu uygulamalar sonucunda toplumsal duyarlılığın arttırılması ile 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve etkinliğinin arttırılması amaçlandığı bildirildi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti