Helal yoldan kazanç en güzel kazançtır

Helal yoldan kazanç en güzel kazançtır

Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı ve Kayseri Eski Müftüsü Necmettin Nursaçan Kırıkkale Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, tarafından organize edilen etkinliğe katıldı.1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan Necmettin Nur

AMAÇ SAYGI VE SEVGİ BAĞLARINI GÜÇLENDİRMEK 
Kırıkkale TÜMÇADER tarafından düzenlenen  1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.. Gök Düğün Salonu?nda gerçekleşen programa iş çevresinden ve çalışanların ailelerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri bazı bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan TÜMÇADER Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yıldız 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bu programı düzenlediklerini belirterek düzenlenen bu programın geleneksel hale getirilmesini istediklerini ve her yıl çalışanlar ve aileleri ile birlikte keyifli dakikalar geçirerek bu bayramı kutlamak istediklerini ifade etti. Yıldız çalışanların arasındaki sevgi ve saygı bağlarını geliştirmek için bu tür etkinliklerin önemli olduğuna değinerek ?Bizim de amacımız çalışanlarımızın arasındaki saygı ve sevgiyi güçlendirmektir.? dedi.  Yıldız?ın konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seyit Dağıstan 1 Mayıs İşçi Bayramına hitaben yazdığı şiirini okudu. Dağıştan?ın şiiri salondakiler tarafından beğeni ile karşılanırken dakikalarca alkışlandı.

ÇALIŞMANIN ALLAH KATINDAKİ YERİ
Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı ve Kayseri Eski Müftüsü Necmettin Nursaçan ise çalışmanın Allah katındaki önemi ve işveren ile işçi arasındaki ilişkiyi içeren konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ?Ahi Evran?ın torunları cam çerçeve kırarak değil, böyle güzel bir etkinlik ile bayramlarını kutlar. Bu etkinliği hazırlayan herkese teşekkür ediyorum? Nursaçan ayrıca Almanya izlenimlerinden kesitler sunarak çalışmanın hem dünya hayatı için hem de ahret hayatı için bir yatırım olduğunu belirtti.

KAZANCIN HER TÜRLÜSÜ HELAL YOLDAN OLMALI
Nursaçan ayrıca helal yoldan çalışarak akşam yatağına yorgun giren bir kimsenin kul hakkı hariç bütün günahlarından arındığını ve yatağına günahsız girdiğini belirterek ?Kim ki haramdan elini çeker haram olduğu için onu kabul etmezse, Allah ona o malı helal yoldan verir? diyerek çalışan bir kimsenin harama el uzatmadığını ve kötülük düşünmeye vakit bulamadığını söyledi. Nursaçan ayrıca çeşitli hadisler ve hikayeler ise peygamberlerin de işveren ve işçi temsilcilerinin olduğunu söyleyerek işverenin ve işçinin aynı kutsallıkta olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Usta Komedyen Atalay Demirci sahne aldı ve katılımcıları kahkahaya boğdu. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ