Helal-ü hoş olsun!

Helal-ü hoş olsun!

KASIM AYINDAKİ KONGREDE ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLAYAN AKÇAY, YERİNE ATAMA YAPILANA KADAR GÖREVİNİN BAŞINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

KASIM AYINDAKİ KONGREDE ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLAYAN AKÇAY, YERİNE ATAMA YAPILANA KADAR GÖREVİNİN BAŞINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Helal-ü hoş olsun!

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay önümüzdeki aylarda yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıkladı. İstifa ettiği yönündeki haberler üzerine düzenlediği toplantıda geçen süreç içinde kendisine destek olan herkese teşekkür eden Akçay ?Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımız, AK Parti gibi bir davamız var, helali hoş olsun? dedi.

KENDİSİNE YARDIMCI OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın metal yorgunluğu gerekçesi ile teşkilatlarda yapılması düşünülen düzenleme kapsamında istifası alınan AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay dün düzenlediği basın toplantısında duygusal bir konuşma yaptı. Akçay iki dönemdir sürdürdüğü il başkanlığı sürecinde partinin sürekli oyunun yükseldiğini ifade etti. Akçay bu süreç içerisinde özellikle Belediye Başkanı Saygılı´nın isminin altını çizerek teşkilatın tüm organlarında görev yapanlara teşekkür etti.

KONGRE SÜRECİ DEVAM EDİYOR 

Toplantı salonunda kendisini ?En büyük başkan, Kırıkkale seninle gurur duyuyor, senin yerini kimse dolduramaz? şeklinde sloganlar ve alkışlarla karşılayan partililere hitaben konuşan Akçay, 6.Olağan kongre sürecinin Merkez Karar Yürütme Kurulunun almış olduğu kararla diğer illerde olduğu gibi Kırıkkale´ de de delege seçimleri ile başladığını söyledi.

KONGREDE ADAY OLMAYACAĞIM

Bu süreçte 6.Olağan kongrede aday olup olmayacağı noktasında bir karar vermesinin gerektiğini belirten Akçay ? Genel merkezimizle de yaptığımız istişareler neticesinde kongrede aday olmama kararını almış bulunuyorum. Cumhurbaşkanımızdan il başkanlığı görevini aldığım 24 Haziran 2014 tarihinden bu güne 3,5 yıldır yürüttüğüm il başkanlığı görevinde bu görevin emanet olduğu bilinci ile emanete bir halel gelmemesi düşüncesi ve düsturu ile hareket ettik? dedi.

GÖREV SÜRECİMİZ BAŞARILI GEÇTİ

Akçay görevde bulunduğu süreci değerlendirerek şöyle konuştu ?10 Ağustos 2014 tarihinde bir cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik ve yüzde 64 oy alarak Türkiye ortalamasının çok üstünde bir oyla cumhurbaşkanımıza destek verdik yine 7 Haziran genel seçimlerinde Türkiye ortalamasının çok üstünde bir oyla Kırıkkaleli hemşerilerimizin desteğini aldık ve 1 Kasım seçimlerinde Kırıkkale´ den 3 milletvekilinin üçünü alarak Ak parti davamıza ve cumhurbaşkanımıza layık olmaya çalıştık,15 Temmuz darbe girişimi ve 16 Nisan halk oylaması gibi zor süreçleri teşkilatımızla birlikte göğüsledik.?

GÖREVİMİ BÜYÜK GURURLA YAPTIM

AK Parti İl Başkanlığı görevini büyük bir onur ve gurur ile taşımaya çalıştım. Hiçbir gayri ahlaki işin içinde şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım olmadık Neticede tüm bu görevler birer nöbettir. Günü geldiğinde bu nöbeti, bu bayrağı teslim etmenin gerekliliğine inanıyorum.
2019 seçimlerine il kongresinden sonra çok az bir zaman kalıyor bu zaman içerisinde 6. Olağan Kongrede bu görevi devralacak arkadaşlarıma çok önemli görevler düşüyor bizde ülkemiz için davamız için görevi devralacak arkadaşlara her türlü desteği vereceğiz.
Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, "Esasen AK Parti çatısı altında ülkeye ve millete hizmet etmek için hiçbir unvana, hiçbir özel görevlendirmeye de ihtiyaç yoktur. Kendini bu büyük ailenin bir mensubu olarak gören herkes partisi ve ülkesi için elinden geleni yapmıştır ve inanıyorum ki yapmaya da devam edecektir. İnşallah bundan sonraki süreçte de partimin bir neferi olarak bu davaya hizmet etmeye devam edeceğim. Bugüne kadar bana destek veren il belediye başkanımız Mehmet Saygılı´ya, il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, merkez ilçe başkanım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, kadın kolları başkanımız ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma gençlik kolları başkanımız ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza, ilçe başkanı arkadaşlarıma, belediye başkanı arkadaşlarıma, eski kadın kolları başkanımız Nurgül Doğmuş, AK Parti´ye gönül vermiş teşkilatımızın her kademesinde görev almış vefakâr, cefakâr arkadaşlarıma Kırıkkaleli hemşerilerime ve il başkanlığı görevini aldığım günden itibaren en büyük destekçim eşim ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun durmak yok yola devam diyorum.?

HABER-FOTO: Murat Karadağ



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı